In Barchem vinden de biljartkampioenschappen op vier speeltafels bij HCR In de Groene Jager plaats. Foto: PR.
In Barchem vinden de biljartkampioenschappen op vier speeltafels bij HCR In de Groene Jager plaats. Foto: PR.

Biljartkampioenschappen Ruurlo en Barchem in finale weken

Algemeen

RUURLO/BARCHEM – Biljartend Ruurlo en Barchem staan deze maand volop in het teken van de persoonlijke biljartkampioenschappen. Begin deze maand begonnen zowel in Ruurlo als Barchem de PK's. In Ruurlo staan deze week op 19, 21, 22 en 23 december bij De Tapperij de finalewedstrijden op het programma. In Barchem vinden bij HCR In de Groene Jager de halve - en finalewedstrijden tussen Kerst en Oud en Nieuw op 27, 28 en 30 december plaats. Bedraagt in Ruurlo het aantal deelnemers aan de vierde editie van het kampioenschap zeventig, waarvan een vrouw. In Barchem nemen aan de elfde editie totaal 92 biljarters deel: 84 mannen, vier vrouwen en vier junioren.

Door Jan Hendriksen

In Ruurlo werden in de afgelopen drie weken de poulewedstrijden en de halve finales afgewerkt. Er werd gestart met zeventig deelnemers verdeeld over tien poules van zeven spelers die een halve competitie moesten afwerken. Van deze tien poules plaatsten zich de beste drie spelers van elke poule voor de halve finales. Deze werden afgelopen week gespeeld in de Ruurlose lokaliteiten De Keizerskroon, De Tapperij, De Naober en 't Haantje. Er waren voor deze halve finales vijf poules van zes spelers gevormd waarvan de eerste drie spelers per poule en de beste nummer vier zich geplaatst hebben voor de finaleweek. De volgende spelers hebben zich hiervoor geplaatst die uit twee poules van elk acht spelers bestaat. De volgende spelers hebben zich hiervoor geplaatst: In poule A spelen Jack Vermuë, Hans Kox, Gertie Coerman, Max van de Kerkhof, Tom de Jong, Johnny Verheij, Hans Ribbersen en Freek Tragter. In poule B spelen Frits Wissink, Jan Schoenaker (de winnaar van vorig jaar), Martin Voskamp, Hans Berkelder, Bennie Spekschoor, Jan Lusink, Gerrit Halfman en Gerrit Strijker. Beide poules spelen een halve competitie. De nummers een tot en met vier plaatsen zich voor de kwartfinales. Vanaf dan speelt men kruisfinales waarbij de winnaar zich plaatst voor de halve finales.

Extra biljarts
De winnaars van de beide halve finales spelen de finale, de verliezers spelen om de derde en vier plaats. Alle wedstrijden worden gespeeld bij café-restaurant De Tapperij waarvoor deze gelegenheid twee biljarts extra zijn geplaatst. De finales worden gespeeld op 19, 21, 22 en 23 december. Op 19, 21 en 22 december beginnen de wedstrijden om 19.00 uur. Op de finaledag, zaterdag 23 december, beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. Het toernooi wordt rond 17.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking en aansluitend de trekking van de verloting. De verloting vindt plaats om de kosten van het toernooi voor onder andere de huur van de biljarts te kunnen betalen. De hoofdprijs van de verloting is een waardebon van vijfhonderd euro gesponsord door Service Partner Altena uit Ruurlo en vele andere prijzen aangeboden door de Ruurlose ondernemers. Het toernooi te volgen via internet via de website van Biljartpoint.

Barchem
In Barchem vinden in HCR In de Groene Jager op de vier speeltafels deze week de laatste poulewedstrijden van het PK plaats. Er wordt door de mannen in tien poules van zeven biljarters gespeeld. Daarnaast zijn er twee poules van vier deelnemers bij de jeugd en de vrouwen. Op woensdag- 27 en donderdagavond 28 december vinden vanaf 19.00 uur de halve finales plaats. De finale die uit de zes beste spelers bestaat vindt zaterdagavond 30 december vanaf 19.00 uur plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant