Druk weekeinde voor Achterhoekse klootschieters

Algemeen

RUURLO – Het was een afgelopen weekeinde een druk weekend voor diverse klootschieters (m/v) uit Berkelland. Zaterdag stond de tweede Champions Tourwedstrijd straat in Fort (Drenthe) op het programma en zondag de vierde landelijke straatwedstrijd in het Lochemse Klein Dochteren. De tweede wedstrijddag van de Champions Tour straat liet weer mooie resultaten zien voor klootschieters uit Berkelland. Op het parcourrs in Fort werd tijdens tweee omlopen van duizend meter bepaald wie de beste was en met de meeste punten op huis aanging.

Bij de mannen zijn een drie tal klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd. Jurgen te Brake van KV Zwolle (Groenlo), Michael Roerdink van KV Eibergen en Patrick Zieverink van 't Broek uit Ruurlo. Jurgen te Brake die in de eerste wedstrijd met negen schoten en vier meter als tiende eindigde verging het in de tweede wedstrijd minder en hier eindigde hij als vijftiende. Michael Roerdink begon matig en eindigde als twaalfde in de eerste wedstrijdronde. De tweede wedstrijd werd hij met zeven schoten en tien meter knap tweede. De verrassing was Patrick Zieverink. Was hij in de eerste omloop nog negende met acht schoten en elf meter. In de tweede omloop ging hij helemaal los. Met een prachtige score van zeven schoten en 53 meter liet deze eerste jaars senior alle mannen achter zich. Over vier weken worden omloop vijf en zes gespeeld en zal de winnaar bekend worden uit de nog zes kanshebbers.

Bij de vrouwen waren Marleen Hoffmann van K.V. 't Broek (Ruurlo) en Veronie Aalderink van KV Zwolle vertegenwoordigd. Marleen eindigde in de eerste wedstrijd als vijfde met elf schoten en 123 meter en in de tweede wedstrijd werd ze vierde met elf schoten en 79 meter. Veronie Aalderink was in beide omlopen zeer constant met twee maal een zevende plaats en tweemaal een score van twaalf schoten.

Suzan Zieverink van KV 't Broek was goed op dreef bij de meisjes. Zij behaalde in de eerste omloop een eerste plaats met elf schoten en zeventien meter en wist de tweede wedstrijd als tweede af te sluiten met elf schoten en vijftig meter. De derde en laatste wedstrijddag is op 13 januari in ht Twentse Beuningen. Diverse spelers (m/v) maken nog kans op een hoge eindklassering.

Landelijk
Door de nachtvorst was de straat in Klein Dochteren tijdens de Landelijke Straatwedstrijd op een aantal plaatsen verraderlijk glad Dit deerde Zwolle niet want zij waren goed op stoom. Met een vierde plaats gingen de mannen uit Zwolle weer op huis aan. Thuisploeg Klein Dochteren deed het met een elfde plaats matig net als de mannen van 't Broek die met elf schoten klop kregen van winnaar Mander en als dertiende eindigen. In het tussenklassement staat Zwolle vijfde, Klein Dochteren zevende en 't Broek tiende.

De vrouwen van 't Broek waren weer van de partij en eindigden een schot achter Beuningen op de derde plaats. Respelhoek uit Geesteren eindigde als achtse. In het tussenklassement na vier wedstrijden zijn de verschillen al duidelijk. Beuningen heeft al zeven punten of meer voorsprong op de rest van de ploegen. De Achterhoekse ploegen kunnen nog geen potten breken. 't Broek staat, mede door een paar afmeldingen, zevende en Respelhoek achtste.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant