Het pand in Groenlo. Foto: PR Eminent
Het pand in Groenlo. Foto: PR Eminent

Eminent Wonen & Zorg opent pand in Groenlo

Algemeen

Kleinschalige woon- en zorgvoorziening voorziet in behoefte

RUURLO/GROENLO - Eminent Wonen & Zorg opent op 26 februari 2018 een nieuwe locatie in Groenlo. Deze kleinschalige woon- en zorgvoorziening aan de Lichtenvoordseweg 3 telt 17 wooneenheden. Eminent Wonen & Zorg is een gerenommeerde instelling, het biedt al twintig jaar particuliere zorg met een hoog kwaliteitsniveau in Ruurlo. Het betreft verpleeghuiszorg in een huiselijke sfeer.

Door Richard Stegers

De nieuwe vestiging van Eminent Wonen & Zorg is gesitueerd in een fraai monumentaal pand in Groenlo. Er kan onderdak worden geboden aan 17 ouderen uit Groenlo en omgeving die door lichamelijke of geestelijke beperkingen niet meer thuis kunnen of willen wonen. De zorg wordt vraaggericht gegeven door een vast team van verpleegkundigen en verzorgenden. Daarnaast zijn er kamers gereserveerd voor eerstelijns verblijf in combinatie met een zorghotel functie. Deze kamers zijn geschikt voor herstel na een ziekenhuisopname of om mantelzorgers te ontlasten. Volgens de eigenaren Rob Los en Els Vos van Eminent Wonen & Zorg is er naast de reguliere zorg behoefte aan kleinschalige particuliere zorg. "Beide vormen kunnen prima naast elkaar bestaan", benadrukt Els Vos. "Dat biedt variatie in het zorgaanbod, ouderen hebben zo de keuze", vult Rob Los aan.

Plaatsen in Groenlo beschikbaar
De sterke vergrijzing zorgt voor een groeiende vraag. De twee bestaande locaties in Ruurlo zitten vol, er is zelfs een wachtlijst. Voor Groenlo kunnen belangstellenden zich natuurlijk nog melden. "Mensen willen graag in hun eigen omgeving hun leven op dezelfde manier voortzetten als toen ze nog thuis woonden. Dat kan bij ons", legt Els Vos uit. Rob Los: "We zorgen voor prima begeleiding met waar nodig veel handen aan het bed, maar ook alle vrijheid om zelfstandig keuzes te maken." De gedegen servicegerichte aanpak zorgt voor hoge cliëntwaarderingen. Er wordt méér geboden dan in de reguliere zorg en het is betaalbaar. "De beeldvorming is misschien anders, maar deze vorm van wonen en zorg is voor grote groepen ouderen financieel haalbaar. De kamers in ons nieuwe pand in Groenlo variëren in grootte maar zijn vanaf 1.200 euro per maand beschikbaar. Dat is het inclusief tarief dus met huur, energielasten, zorg en verzorging inbegrepen." De zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet Langdurige Zorg, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (via de gemeente) of de Zorgverzekeringswet (via de zorgverzekeraar). Voor de huur van het appartement wordt een eigen bijdrage gevraagd. In het geval van tijdelijk eerstelijns verblijf, vergoedt de zorgverzekeraar (afhankelijk van de verzekering) tevens de verblijfskosten.

Belangstellenden voor een plek op de nieuwe locatie in Groenlo kunnen een afspraak maken voor meer informatie via info@eminent-wonen.nl of bellen naar 0573-726 826.

Eminent Wonen & Zorg is op zoek naar een geschikte naam voor het pand in Groenlo en nodigt iedereen van harte uit suggesties voor een naam kenbaar te maken. Dit kan eveneens per mail via: info@eminent-wonen.nl. De naam wordt bekend gemaakt tijdens de officiële opening in combinatie met het open huis op 21 februari.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant