Mensen ontmoeten elkaar in 't Dorpshuis. Foto: PR
Mensen ontmoeten elkaar in 't Dorpshuis. Foto: PR

Op de koffie tijdens 'Levende Adventskalender'

Algemeen

Adventskalender met koffie gestart in Ruurlo

RUURLO - Van de Achterhoek wordt altijd gezegd, dat het er allemaal zo 'gemeudelijk' aan toe gaat. Dit mag dan waar zijn, maar ook hier is de tijd niet stil blijven staan. Soms valt dit goed uit, maar niet altijd. Het zou bijvoorbeeld wel eens zo kunnen zijn dat in deze tijd mensen minder aanspraak hebben.

In de decembermaand is men hier misschien wel extra gevoelig voor. Mede daarom verzorgt de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem, die een open kerk zijn hoog in haar vaandel heeft, in de Adventstijd elke dag een open huis. Er is geen thema, de gesprekken lopen zoals het gaat, soms luchtig, soms dieper, net wat er op tafel komt. De laagdrempelige ontmoeting staat voorop. Het is voor iedereen, kerkelijk en niet kerkelijk. De insteek is dat mensen van alle gezindten, maakt niet uit wat je geloof is, elkaar kunnen ontmoeten. Door de medewerking van velen is het gelukt om de Adventskalender ingevuld te krijgen. De keuze om ergens op bezoek te gaan is groot. Laat u verrassen en breng ergens een bezoek en kijk wie u nog meer ontmoet. Op onderstaande adressen bent u hartelijk welkom en wordt u ontvangen voor een kopje koffie of thee en een gezellig samen zijn in de adventstijd. De ervaring tot nu toe is dat bezoekers het fijn vinden dat ze ergens een kopje koffie kunnen gaan drinken met onverwachte ontmoetingen. De tijden zijn: in de morgen van 10 uur tot 11.30 uur en in de middag van 14.30 uur tot 16.00 uur. Laat u verrassen en breng ergens een bezoek en kijk wie u nog meer ontmoet.

Op 11 december in de morgen: fam. Oltvoort, Ruurloseweg 13, Barchem. 11 december in de middag: fam. Van Hemert, Veldhoekseweg 7, Veldhoek. 12 december in de morgen: 't Dorpshuis, Dorpsstraat 74, Ruurlo. 12 december in de middag: fam. Rensenbrink, Van Tuyll van Serooskerkenweg 38. Ruurlo. 13 december in de morgen: fam. Wenneke, Vellerdijk 7, Ruurlo. 13 december in de middag: fam. Dielemans, Hessenweg 6a, Ruurlo. 14 december in de morgen: fam. Wenneke, Vellerdijk 7, Ruurlo. 14 december in de middag: fam. Winkelhorst/Hesselink, Nijverheidsstraat 8, Ruurlo.15 december in de middag: fam. Tanis, Nieuweweg 66, Ruurlo. 6 december in de morgen: fam. Spronk, Lammerskampweg 12, Ruurlo. Zondag 17 december in de morgen: Dorpskerk, 11.00 – 12.00 uur. 18 december in de morgen: fam. Knevel, Margrietlaan 10, Ruurlo. 18 december in de middag: fam. Kottelenberg, Zwiepseweg 169, Zwiep. 19 december in de morgen: 't Dorpshuis, Dorpsstraat 74, Ruurlo. 19 december ook in de morgen: fam. Wesselink, Borculoseweg 68, Ruurlo. 20 december in de morgen: fam. Vreman, Wildenborchseweg 21 s, Ruurlo. 20 december ook in de morgen: fam. Welle, Slootsdijk 18, Ruurlo. 21 december in de morgen: fam. Verlinden, Kamille 8, Ruurlo. 22 december in de morgen: 't Dorpshuis, Dorpsstraat 74, Ruurlo.23 december in de morgen: fam. Scholten, Wiersseweg 52, Ruurlo.                                                

Voor vragen kan men terecht bij Jannie en Rijk Spronk, tel.nr. 0651555467.

De eerste koffieochtend in de Levende Adventkalenderserie is een feit. Het werd door de aanwezigen als een zeer leuk initiatief gezien met onverwachte ontmoetingen. Zowel in iemands huiskamer, als in 't Dorpshuis werden gasten ontvangen voor een kopje koffie en een gesprek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant