Start vanaf het Kerkplein. Foto: PR
Start vanaf het Kerkplein. Foto: PR

Lustrum OER-midwinterwandeling

Algemeen

GEESTEREN - In 2017 vieren de Midwinterhoornblaozers Geesteren hun derde lustrum. De jaarlijkse midwinterwandeltocht op tweede kerstdag krijgt daarom een feestelijk tintje. De blaozers benaderden daarvoor de OER-dorpers, plaatselijke ondernemers met als gezamenlijk motto 'Oorspronkelijk, Eerlijk en Regionaal'. Gezamenlijk zetten zij een prachtige, nieuwe, route uit over de essen die rond het dorp liggen. Ook de eeuwenoude kerkenpaden zijn in de ongeveer 10 kilometer lange route opgenomen.

De Midwinterhoornblaozers laten hun sonore klanken op diverse plaatsen langs de route en op de pauzeplaatsen uit hun hoorns klinken. Ook zijn de blaozers altijd bereid uitleg te geven over de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Bij helder vriezend weer zijn gedurende de gehele tocht de tonen van de midwinterhoorns te horen. De wandeling inkorten kan ook. Loop dan eenvoudig richting de markante kerktoren van Geesteren.
Onderweg zijn er twee pauzeplaatsen waar de inwendige mens versterkt wordt. De eerste pauze wordt verzorgd door de OER-dorpers. Zij bieden een versgebakken, aan te kleden, pannenkoek aan van eigen, Geesterse, producten. De tweede pauze verzorgen de blaozers. Zij serveren een kop erwtensoep.  De wandeling eindigt bij het Möll'nhuuske op de Sprakelberg.  Daar staat de warme 'gleujwien', gemaakt van Geesterse wijn, en voor de kinderen warme appelsap klaar. Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid om, onder leiding van deskundige instructeurs, de klimtoren van Scouting Borculo te beklimmen en ab te seilen. Ook vindt daar een, muzikaal, verrassingsoptreden plaats.
Op tweede kerstdag kan van 12.30  tot 13.30 uur gestart worden bij het voormalige armenhuis / diaconiehuis, tegenwoordig verenigingsgebouw de Staove, aan het Kerkplein midden in Geesteren. Vanaf de start worden de deelnemers met de huifkar gebracht naar de Kattenbeekdijk waar de wandeling begint. Voor wie daar de voorkeur aangeeft is ook een mooie wandeling van ongeveer drie kilometer uitgezet van het Kerkplein naar de Kattenbeekdijk. Na afloop van de wandeling worden de deelnemers vanaf de Sprakelberg weer met de huifkar teruggebracht naar het Kerkplein in Geesteren.
Deelname aan deze lustrum OER-Midwinterwandeling kost 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. De prijs is inclusief huifkarritten, pannenkoek, erwtensoep, gleujwien of warme appelsap en klimmen en abseilen op de Sprakelberg. De kaarten zijn te koop aan de start bij de Staove. 

De Blaozers laten hun midwinterhoorns klinken. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant