Eerste overwinning Tornax H1 in Promotieklasse

Algemeen

RUURLO - De mannen van het eerste team van de Ruurlose volleybalvereniging Ruurlo behaalden zaterdag tegen KSH uit Harreveld de eerste overwinning van het seizoen in de promotieklasse. Waar KSH al de nodige punten dit seizoen verzameld had gold dat niet voor Tornax. Fanatiek werd er aan het spel begonnen.

Hoewel Tornax zeker niet slecht speelde waren er wel de nodige persoonlijke fouten. Hierdoor ging de eerste set verloren met 25-20. Coach Gert Hans hamerde erop dat Tornax het spel vanuit de basis goed moest doen. Niet overcompenseren maar doen wat je moet doen. Tornax pakte dit erg goed op. De passing was sterk en mede daardoor kwamen de mannen ook aanvallend goed uit de verf. Verdiend werden de tweede en derde set winnend afgesloten: 18-25 en 15-25. De start van de vierde set was vergelijkbaar met de twee voorgaande sets. Tornax liet het nu echter aan het eind liggen. De pass lag niet goed, de spelverdeling liet te wensen over en aanvallend kwam Tornax er even niet aan te pas. De heren gaven een 19-23 voorsprong weg en KSH won de set met 25-23. Ondanks het verlies van de vierde set pakte Tornax het spel in de vijfde set goed op. Deze set was vergelijkbaar met de tweede en derde set. Met 10-15 werd gewonnen, waardoor Tornax voor het eerste in de historie van de vereniging een wedstrijd in de Promotieklasse heeft gewonnen. Zaterdag 9 december speelt Tornax Heren 1 thuis om 16.00 uur tegen buurman Gemini uit Borculo.