De Adventbloazers. Foto: Kyra Broshuis
De Adventbloazers. Foto: Kyra Broshuis

De Adventbloazers starten seizoen

Algemeen

GROENLO/RUURLO- De recent opgerichte groep van midwinterhoornblazers uit Groenlo en Ruurlo, De Adventbloazers, is zondag het seizoen officieel gestart. Vanaf Welgelegen vertrok het gezelschap in een fluisterboot al blazend over de Grolse stadsgracht.

Kyra Broshuis

Muzikale verrassing
"Een verrassing voor de Grollenaren op deze eerste adventdag", vertelt Bart Arends uit Ruurlo die samen met Grollenaar Jos Spiekker de nieuwe groep heeft opgericht. "Het midwinterhoornblazen is heel seizoensgebonden. We blazen tot 6 januari, dan is het Driekoningen en is het seizoen voor ons weer voorbij." De Adventbloazers, met naast Arends, Spiekker ook de leden Anton Edelijn, Harrie Koenderink, Berthien Bounce, Rinus Tragter én de 11-jarige Senna Tragter, hebben hun vaste oefenplek bij Buitengewoon Beltrum van de familie Schilderinck. Cristo Schilderinck is dan ook aanwezig bij het eerste publieke optreden en biedt de groep een attentie aan. De 11-jarige Senna laat even horen wat hij kan en dat is absoluut indrukwekkend. "Prachtig dat zo'n jonge jongen met ons meedoet. Zo kunnen we dit culturele erfgoed behouden voor de toekomst. Er komt ook nog een jongen van 16 jaar uit Ruurlo bij maar die moet eerst nog even zijn trekker rijbewijs halen", lacht Arends.

Volle agenda
De groep is de komende tijd druk met verschillende optreden. "Prachtig dat we als jonge groep nu al een mooi vol programma hebben", zegt Arends, "we willen graag zoveel mogelijk mensen laten genieten van het bijzondere geluid van onze hoorns. We zouden ook dolgraag willen optreden bij museum More in Ruurlo. Daar hebben we komende week een gesprek. We geven ook graag uitleg over deze eeuwenoude traditie en organiseren ook demonstraties midwinterhoorns maken". De Adventsbloazers Groenlo/Ruurlo zijn op 8 december aanwezig tijdens de X-Mas Experience in Groenlo, op 10 december bij de Midwinterwandeling Beltrum en op 15 december bij het kerstdiner in de Mattelier in Groenlo. Op 16 december staat een optreden gepland bij Groenrijk in Groenlo, op 17 december op de Wintermarkt in Ruurlo, op 22 december bij de Midwinterhoornwandeling in Groenlo en op 6 januari staat het afblazen bij Buitengewoon Beltrum gepland. In totaal telt de agenda van de groep dit seizoen zestien optredens.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant