Na afloop kunnen de bezoekers op het Kerkplein nagenieten onder het genot van chocomelk of glühwein. De Reurlse Midwinterhoarn Blaozers laten dan opnieuw van zich horen. Foto: PR.
Na afloop kunnen de bezoekers op het Kerkplein nagenieten onder het genot van chocomelk of glühwein. De Reurlse Midwinterhoarn Blaozers laten dan opnieuw van zich horen. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

39ste Kerst-Inn op 16 december in Dorpskerk Ruurlo

Algemeen

RUURLO – De Kerst-Inn is bijna niet meer weg te denken uit de tradities rondom de Kerst in Ruurlo. Op zaterdagavond 16 december wordt voor de 39ste keer dit evenement georganiseerd. Koren en musici uit Ruurlo brengen kerkelijke en niet-kerkelijke kerstmuziek in een boeiend en afwisselend programma.

Dit jaar wordt meegewerkt door Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust, het koor Markant en het koor Schouder aan Schouder. Van de bezoekers wordt tijdens de samenzang ook een vocale bijdrage verwacht. De kinderen van de hoogste groepen van de basisscholen in Ruurlo zijn uitgenodigd om een kerstverhaal te schrijven. Een deskundige jury kiest het winnende verhaal, dat tijdens de Kerst-Inn door de winnaar of winnares wordt voorgelezen. Het volledige programma staat op www.kunstkringruurlo.nl. De Dorpskerk is open vanaf 19.00 uur (wie eerder komt moet buiten wachten). Dan spelen op het Kerkplein de Reurlse Midwinterhoarn Blaozers. Vanaf ongeveer 19.15 uur brengt Sophia's Lust de bezoekers in de kerk alvast in de stemming.Bij het verlaten van de kerk wordt een vrije gift gevraagd voor de Kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken in Berkelland en de Noodhulp door deze kerken. De KunstKring Ruurlo, verantwoordelijk voor de organisatie van de Kerst-Inn, schenkt na afloop op het Kerkplein chocolademelk en Glühwein.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant