Het nieuwe bestuur van VV Ruurlo start in 'De Week van de Vrijwilliger'de actie  'Zonder Jou is er geen Bal aan!'  V.l.n.r.: Henry Meutstege, Ron Nijkmap, Ria Steging en Jacco van Dijkhuizen. Foto: PR.
Het nieuwe bestuur van VV Ruurlo start in 'De Week van de Vrijwilliger'de actie 'Zonder Jou is er geen Bal aan!' V.l.n.r.: Henry Meutstege, Ron Nijkmap, Ria Steging en Jacco van Dijkhuizen. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Vrijwilligers in het zonnetje in 'Week van de vrijwilliger' bij VV Ruurlo

Algemeen

RUURLO – 'Zonder Jou is er geen Bal aan!' Onder dit motto organiseert voetbalvereniging Ruurlo van 2 tot en met 9 december voor het eerst in haar 85-jarige geschiedenis de 'Week van de vrijwilliger'. Het idee voor dit nieuwe initiatief is afkomstig van de kersverse nieuwe secretaris Ria Steging van VV Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Er zijn in ons land veel speciale dagen waar men een bijzonder persoon of groep van personen willen eren of bedanken. Natuurlijk is er Moederdag en Vaderdag, je hebt Dierendag, Valentijnsdag, De Dag van de Arbeid, Bevrijdingsdag en ga zo maar door. "Nu viel ons oog als bestuur onlangs op de Dag van de Vrijwilliger op 7 december. Dat leek ons een mooie gelegenheid om de vele vrijwilligers van VV Ruurlo eens extra in het zonnetje te zetten. Maar is een dag wel genoeg? In België bestaat de 'Week van de vrijwilliger'. En zoals wel vaker zijn onze zuiderburen net iets attenter en net iets meer gastvrijer dan wij nuchtere Hollanders", aldus Ria Steging. Voetbalvereniging Ruurlo heeft ruim honderdvijftig vrijwilligers. Dat is een getal waar men erg trots op is, en blij mee is. Maar tegelijkertijd ziet men ook dat er eigenlijk nog wel vijftig vrijwilligers bij moeten komen. "Met name onze kantinecommissie en onze sponsorcommissie zitten te springen om extra krachten. Als vereniging kunnen wij niet zonder vrijwilligers, willen we de vereniging voor iedereen betaalbaar en aantrekkelijk houden. In de huidige tijd van individualisering zie je dat verbondenheid met een vereniging niet meer vanzelfsprekend is", zo verklaart de eveneens nieuwe voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo.

Verbondenheid
Als voetbalvereniging vindt VV Ruurlo die verbondenheid belangrijk en wil men die verbondenheid stimuleren. Henry Meutstege: "Als lid van VV Ruurlo geniet men veel rechten. Je mag trainen en voetballen onder begeleiding van trainers en leiders, men kan iets te drinken of te eten halen in onze prachtige kantine en het complex ligt er elk weekend opnieuw prachtig bij. En dat is vooral dankzij al die vrijwilligers die elke week opnieuw hun handen uit de mouwen steken. Maar we vinden ook dat bij het lid zijn van de VV Ruurlo men niet enkel rechten heeft maar ook plichten. Wij vinden dat elk lid, of ouder van een jeugdlid, een steentje bij kan dragen om ervoor te zorgen dat onze vereniging een vereniging blijft. Wij zijn geen winkel, waar je een onsje voetbal bestelt. Wij zijn een vereniging waar je bij wilt horen en waar je aan verbonden bent. En wij willen dan ook nadrukkelijk een beroep doen op al onze leden om ons te helpen en samen te werken aan onze vereniging."

Aandacht
'In de week van de vrijwilliger' zal men aandacht besteden aan de vrijwilligers die al veel voor de vereniging doen en men wil aangeven waar men nog extra vrijwilligers zoekt. "Wij gaan onze leden dan ook actief benaderen en bevragen: Wat kun jij doen voor de voetbalvereniging Ruurlo is onder het motto 'Zonder Jou is er geen Bal aan' dan ook de directe vraag? Laat dat het motto zijn welke wij gebruiken om aandacht te vragen voor de vrijwilligers en laat dat het motto zijn welke gaat helpen om ons vrijwilligersbestand op juiste omvang te krijgen. ", zo verklaart Meutstege tot slot.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant