Links: Turnen Dames 3e Divisie.Rechts: Trampolinespringen B-team. Foto: PR.
Links: Turnen Dames 3e Divisie.Rechts: Trampolinespringen B-team. Foto: PR.

Goede start turn dames en NK Trampoline ticket voor RGV Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Zes turnsters van de Ruurlose Gymnastiek Vereniging (RGV) stonden zaterdag op de wedstrijdvloer in Doetinchem voor hun eerste plaatsingswedstrijd in de derde divisie. Bij het trampolinespringen stond het B-team op de trampolines in Alkmaar voor hun tweede en beslissende plaatsingswedstrijd. Hierbij moesten ze springen voor een NK ticket.

Dit jaar was het voor het eerst dat de turn instappers mee mochten doen aan deze wedstrijd en voor RGV Ruurlo waren dit Noya Boomkamp en Frederike Klein Bluemink. Het eerste toestel van de meiden, was de brug en hier lieten ze een goede oefening zien. Frederike moest genoegen nemen met een zeventiende plaats en Noya met een vierentwintigste plaats met een vergelijkbare oefening. In de einduitslag werd Noya elfde en eindigde Frederique op een vijfde plaats. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Marit Olthof en Joelle Lusink (Pupil 2). Marit haalde een vijfde plek op brug en ze werd zesde op balk. Uiteindelijk eindigde Marit op een negende plaats. Joelle was zeer sterk op sprong en brug, maar helaas liet ze wat punten liggen op balk en vloer en bleef ze steken op een dertiende plaats. Lauren Stegeman en Floor Hesselink (Junior – Supplement D) stonden in de laatste wedstrijd op de toestellen om officieel te beginnen aan hun wedstrijdseizoen. Floor was erg sterk op sprong waar ze een mooie tiende plaats noteerde en op vloer werd ze sterk zevende en eindigde in de totaaluitslag op een vijftiende plaats. Lauren wist op vloer en balk een derde plaats te behalen en op brug was haar oefening goed voor een zevende plaats. Ze kwam helaas 0,05 punt te kort voor een podiumplek en moest genoegen nemen met een zeer verdiende vierde plaats.

Het was de laatste kans voor de trampoline springers Tara Buitenhuis, Pien Meulenveld, Esmée Wolters en Koen Winkelhorst om zich te kunnen plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor Clubteams. Zij wisten wat hen te doen stond. Alle vier wisten de drie oefeningen goed uit te springen, met hier en daar een klein foutje of aanpassing. Gelukkig tellen per oefeningsronde de beste drie oefeningen en is het niet erg als één persoon iets minder presteert. Het team wist een mooie zesde plaats te behalen en in totaal zijn zij op een achtste plaats geëindigd. Dit was precies genoeg voor een plaatsing naar het NK op 9 december.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant