Nieuwe dienstregeling buurtbus lijn 191 Aalten-Ruurlo

Algemeen

REGIO - Zondag 10 december begint de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Nederland. Voor de buurtbussen van lijn 191 begint de nieuwe dienstregeling op maandag 11 december. De haltevertrektijden blijven, op enkele uitzonderingen na, hetzelfde als afgelopen jaar. De eerste bus van Aalten naar Ruurlo vertrekt om 6.55 uur vanaf het station Aalten en geeft in Lievelde een prima aansluiting op de trein van 7.27 uur naar Zutphen en Winterswijk. Ook is er om 7.28 uur een directe aansluiting met de bus van lijn 72 naar Groenlo en Neede. De rest van de dag blijft de vertrektijd in Aalten gehandhaafd zoals het was, telkens om .02 uur.

De eerste buurtbus van Lichtenvoorde naar Aalten vertrekt 3 minuten vroeger, om 7.21 uur vanaf de Twenteroute. Alle tussenliggende haltes zijn uiteraard ook met 3 minuten vervroegd. In Bredevoort vertrekt de eerste bus om 7.42 uur naar Aalten. Ondanks de sluiting van het AZC Barlo, blijft de halte AZC Groot Deunk voorlopig nog gehandhaafd.

De laatste buurtbus van Ruurlo naar Aalten vertrekt om 18.00 uur vanaf De Bundeling en rijdt door naar Aalten. Passagiers uit Lichtenvoorde kunnen om 18.24 uur vanaf de halte Twenteroute en om 18.33 uur vanaf station Lievelde, nog met de buurtbus naar Aalten. Daar is om 19.01 uur nog aansluiting met de buurtbus van lijn 194 naar Dinxperlo. Ook is er om 19.03 uur nog aansluiting met de Duitse bus van lijn C 11 naar Bocholt.

De laatste buurtbus vanuit Aalten naar Lichtenvoorde vertrekt om 18.02 uur bij het station. Deze bus heeft als laatste opstapplaats de Mercatorstraat in Lichtenvoorde. Op verzoek van de passagiers rijdt deze bus naar Lievelde en de haltes in Lichtenvoorde, met de Twenteroute als eindpunt.
Na voornoemde tijden kan gebruik gemaakt worden van de belbus. De belbus moet minstens één uur voor vertrek worden gereserveerd.
De buurtbus rijdt van maandag tot en met vrijdag. In het weekend moet de belbus worden gereserveerd. Voor alle reisgegevens kan men de reisplanner voor het openbaar vervoer 9292 raadplegen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant