De behaalde prijzen in 2017. Foto: PR Heure
De behaalde prijzen in 2017. Foto: PR Heure

Touwtrekkers Heure houden receptie

Algemeen

BORCULO - Touwtrekvereniging Heure uit Borculo heeft een uiterst succesvol jaar achter de rug. Om iedereen de gelegenheid te geven deze sterke mannen en vrouwen te feliciteren met deze schitterende resultaten wordt er een receptie gehouden op vrijdag 1 december bij Café-restaurant Peters aan de Steenstraat in Borculo. Aanvang 20.00 uur.

Na te zijn begonnen met een bronzen medaille voor de jeugd op het Nederlands Kampioenschap Indoor werd voor de heren de missie ingezet richting World Games die in Wroclaw, Polen werden gehouden.
Het overgrote deel van de Nationale selectieteams werd gevormd door spelers van TTV Heure.
Ter voorbereiding werd er meegedaan aan een groot Internationaal toernooi in Felton Eccles, Engeland. Hier wisten de sterke mannen twee gouden en een bronzen plak mee naar huis te nemen.
Op de Nederlandse Kampioenschappen werd er zelfs meegedaan in vijf klassen, het resultaat was vier keer goud en een keer zilver !
De World Games winnen was het ultieme doel, de titel verdedigen in de klasse tot 700 kg. Het werd, net als vier jaar geleden in Cali Colombia, weer een spannende finalestrijd tussen Nederland en Zwitserland. Helaas werd er verloren en moest men genoegen nemen met het zilver.
Ook de gewestelijke competitie werd afgesloten met vijf podiumplaatsen waarna men zich kon opmaken voor de Europese Kampioenschappen in Southport, Engeland. Ook voor deze kampioenschappen had TTV Heure zich, aangevuld met spelers van andere clubs, geplaatst als nationaal team in maar liefst vier gewichtsklassen.
Als landenteam wisten de Borculose mannen twee gouden en een zilveren medaille te winnen terwijl het Mix-team een goede vierde plaats behaalde.
Bij de kampioenschappen voor clubteams, die voorafgaand aan de officiële kampioenschappen voor landen werden gehouden, was er ook goud in de klasse tot 680 kg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant