Gedeelte van het B.M.K. op de brug over de Berkel. Foto: fotostudio Ria Lusink
Gedeelte van het B.M.K. op de brug over de Berkel. Foto: fotostudio Ria Lusink

Borculose koren geven advents-en kerstconcert

Algemeen

BORCULO - Het Borculo's Mannenkoor verzorgt traditiegetrouw ook dit jaar weer haar kerst- en adventsconcert. Voor deze uitvoering is de medewerking gevraagd van het Algemeen Gemengd Koor Borculo. Het concert vindt plaats op zondag, 10 december vanaf 15.00 uur in de Rooms-Katholieke kerk, Steenstraat in Borculo.

Het Borculo's Mannenkoor zal liederen ten gehore brengen uit Oost en West-Europa, waaronder Duits- en Engelstalige liederen, maar ook uit de Byzantijnse liturgie met bekende, en soms minder bekende, maar wel prachtige kerstliederen.
Ook het 4-stemmig gezongen Stille Nacht zal niet ontbreken. Door liederen uit verschillende culturen te zingen, willen dirigent Christo Guenov en leden van het koor graag bijdrage aan een sfeervolle voorbereiding van het kerstfeest.

Het Algemeen Gemengd Koor Borculo staat onder leiding van Ina Sprick. Het koor zingt een aantal bekende en sfeervolle Engelse kerstliederen. Beide koren zingen tevens enkele nummers gezamenlijk, waaronder het majestueuze Transeamus, maar ook het liefelijke Kerstmis nu.
Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor samenzangliederen met alle aanwezigen.

Na afloop is er gelegenheid om zich te warmen bij een vuurkorf, te genieten van een glas Glühwein en om na te praten.
De entreeprijs voor dit concert bedraagt 5 euro per persoon. Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. De kerk is vanaf 14.30 uur voor publiek geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant