Eerste thema Kunstcafé: Kunst of een Kunstje

Algemeen

BORCULO - De Berkellandse Kunstkring B Art houdt op donderdag 30 november voor de eerste keer een Kunstcafé. Het woord 'café' geeft al aan dat de bijeenkomst niet alleen een cultureel, maar zeker ook een ontmoetingselement zal bevatten voor kunstenaars en belangstellenden in de kunstwereld.

Voor de inhoudelijke leiding van de avond en de discussie heeft men niemand minder dan Berna Bonekamp gevraagd en bereid gevonden. Want als er iemand is die dit vakgebied van alle kanten en vanuit de eigen ervaring kan belichten is zij het wel.
Zelf destijds begonnen met een kunstopleiding bekwaamde zij zich al snel als kunstenaar op vele vlakken van de beeldende kunst. Van schilderen en beeldhouwen tot toneel, grafische kunst of museale kunst en met een groeiende belangstelling voor installatiekunst (werken die speciaal ontworpen worden voor de ruimte waar ze geplaatst worden).
Daarnaast heeft ze als docent beeldende kunst en vormgeving oog voor de begeleiding en ontwikkeling van de talenten van anderen (groot en klein). Bovendien bekleedde ze diverse functies als coördinator van kunstprojecten, was ze beheerder van de Kunstuitleen en directeur van het Stadsmuseum in Doetinchem. Thans is ze ook nog actief als bestuurslid van het Kunstenaarscollectief BREEKijzer in Ulft.
Haar brede ervaring en haar passie voor kunst wil Berna graag delen met de bezoekers van dit eerste Berkellandse kunstcafé. Daarbij geeft ze de voorkeur aan een interactieve invulling van het programma tijdens, maar zeker ook na haar officiële inleiding. Kunstkring BArt denkt hiermee zowel voor kunstenaars als alle anderen die in kunst geïnteresseerd zijn een boeiende invulling van de avond te kunnen bieden en hoopt dan ook op veel belangstelling. Ook van mensen die niet in Berkelland wonen.
De toegang is gratis.
De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30) en wordt gehouden in de achterzaal van Buitencentrum Kerkemeijer Ruurloseweg 51 in Borculo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant