Avond over permacultuur en voedselbossen

Algemeen

BARCHEM - Iedereen die meer wil weten over permacultuur en voedselbossen kan op dinsdag 28 november bij natuurorganisatie het IVN terecht. Dan houdt IVN Afdeling Noord-Midden Achterhoek haar jaarlijkse grote publieksavond, voor leden en niet-leden. Maranke Spoor, docent bij de Stichting Permacultuur Onderwijs, houdt dan een lezing.

In de kern is permacultuur leven in het besef onderdeel te zijn van de natuur. Het is daarom ook leren van de natuur met als doel te voorzien in de menselijke behoeften. De gezondheid van de ecosystemen gaat daarbij vooruit of blijft tenminste in stand. De natuur is daarnaast het model voor het ontwerpen van huizen en boerderijen, bossen en tuinen, steden en dorpen en zelfs economieën.
In voedselbossen vindt een combinatie van landbouw en natuur plaats ten behoeve van een duurzame voedselproductie. In deze bossen zijn extreem veel eetbare planten, bomen en struiken aangeplant. Daardoor is de biodiversiteit, de (ecologische) veerkracht en de productiviteit (van biomassa) van een voedselbos heel hoog. Zo´n bos is in principe volledig zelfvoorzienend en klimaatbestendig. Meer weten? Kom dan naar deze avond. Kosten voor niet-leden 3 euro. Wanneer: dinsdag 28 november 2017, 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Waar: De Heksenlaak, Zwiepseweg 32 in Barchem. Inlichtingen: Erik Mol, tel. 0573-251957.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant