Foto: Henk van den Burg
Foto: Henk van den Burg

Bewoners Geesteren denken mee voor een aantrekkelijk landschap

Algemeen

GEESTEREN - Bloeiende bermen voor vlinders en bijen, een ommetje dichtbij het dorp, ophangen van insectenhotel, herstellen van de zeven eiken op de es, hoogstamfruitbomen aanplanten en schooljeugd betrekken bij zwerfafvalactie. Dit zijn enkele ideeën die zijn aangedragen door bewoners uit Geesteren op de ideeënavond Levend landschap Geesteren van 24 oktober.

Op de uitwerkavond Levend Landschap op dinsdag 21 november wordt bekeken hoe deze en andere wensen naar concrete resultaten kunnen worden omgezet. De bewonersavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in zalencentrum Baan, Dorpsstraat 6 in Geesteren. Geesterens Belang nodigt iedereen van harte uit. Ook bewoners die niet aan de ideeënavond deelnamen zijn van harte welkom om mee te denken.

Geesteren heeft een aantrekkelijk buitengebied. Om de waarden in het buitengebied verder te versterken en de leefbaarheid te vergroten startte Geesterens Belang in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het project Levend Landschap. Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen.

Tijdens de uitwerkavond bespreken aanwezigen de acties die nodig zijn om tot uitvoering te komen. Wat moet er allemaal gebeuren om daadwerkelijk de schop in de grond te kunnen zetten? Wat kunnen bewoners zelf en waarbij is ondersteuning nodig? Soms is daar wat geld voor nodig, nog vaker gaat het om samenwerking, handjes of beschikbare grond. Energie bij bewoners voor de uitvoering van hun plannen is een voorwaarde voor succes. Op een uitwerkavond ontstaan vaak werkgroepjes, die met elkaar aan de slag gaan om een idee uit te voeren. Inmiddels is al zeker dat er in 2018 bij geïnteresseerde grondeigenaren uit Geesteren streekeigen bomen en struiken kunnen worden aangeplant.

Wie niet in de gelegenheid is om naar de bewonersavond op 21 november te komen, maar wel met een idee aan de slag wil, kan contact opnemen met Jaap de Boer van Geesterens Belang via boer3@caiway.nl of naar Erik van Eek van SLG: e.vaneek@landschapsbeheergelderland.nl.

Levend Landschap Geesteren wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Berkelland en de Provincie Gelderland.


www.landschapsbeheergelderland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant