Goede resultaten voor RGV Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Op 4 november stond RGV Ruurlo op meerdere locaties op de wedstrijdvloer. In Lochem vonden de Rayonkampioenschappen plaats waar in totaal 14 meisjes van de wedstrijdrecreanten en 17 meisjes van de turnselectie namen deel aan deze wedstrijd. In Soest stond het B-team van de trampolineselectie op de trampolines voor de eerste plaatsingswedstrijd voor teams in het A/B-Niveau.

Trampolinespringen
Het B-team, bestaande uit Pien Meulenveld, Esmée Wolters, Koen Winkelhorst en Tara Buitenhuis sprong een goede eerste wedstrijd en de individuele uitslagen waren als volgt: Pien 4e (senior dames B), Esmée 4e (junior dames B), Koen 7e (junior heren B) en Tara (9e jeugd meisjes B). Per oefening telden de drie beste oefeningen mee voor het team totaal en dit resulteerde uiteindelijk in een mooie 8e plaats. Hiermee maakt het team nog kans om zich te plaatsen voor het NK.
Wedstrijdrecreanten: Liset Dreierink pakte het goud in de categorie pupil 1- D4. Gevolgd door Wenke Schaafsma, die het zilver veroverde. Het verschil met de nummer drie was bijna vijf punten! Marieke Dreierink en Manou
Wystrach beoefenden de R3 oefenstof, en werden tweede en derde. Marit ter beest kwam uit in Jeugd 1 - D4 en had het erg naar haar zin met de meiden van Valto Eefde. Ze werd tweede. Ella Grob en Isa Kamperman streden in pupil 2 - D4 tegen elkaar. Ella mocht het goud mee naar huis nemen en Isa pakte het zilver.

Zesde divisie: Inte Smeerdijk turnde een strakke wedstrijd en mocht een bronzen medaille ophalen. Demi Meerbeek sprong een mooie overslag over de kast en ging ervandoor met de eerste plaats in de categorie jeugd 1 –D3. In dezelfde categorie werd Myrthe Kloosters knap derde . Mirte Kreunen en Marleen Begieneman waren erg zenuwachtig, maar hebben ondanks een goede wedstrijd geturnd. Zij vielen buiten de prijzen.

Linn te Veldhuis en Juliet Engelberts versloegen in de categorie Pupil 2 – D3 verassend de regiokampioen van vorig seizoen. Linn verdiende het goud en Juliet het zilver. Helaas kon Kimberley Wesselink er door een blessure niet bij zijn. Sportief als ze is kwam ze de andere meisjes wel aanmoedigen.
Turnselectie: Bij de pre-instappers was het de aller eerste wedstrijd voor Tess Klein Selle, Sophie Gotink en Caitlyn Geverink. Voor hen was het extra spannend. Ondanks dat ze pas me trainen bij de selectie waren de
presaties zeer goed. In nivo X Tess werd eerste , Sophie werd tweee en Caitlyn tiende.
Ook de pre instappers in nivo D3 deden het netjes. Abby Meijerink werd eerste, Jaimie Lusink tweede en Lieke Haring negende. De twee meisjes in de hoogste voor hun leeftijd, klasse D1, werden eerste en tweede. Dit waren Yfke Maatkamp en Lola Jimenez Rosco.

Daarna kwamen de meisjes uit de 4e en 5e divisie aan de beurt. Helaas waren er geen medailles voor de instappers van de 5e divisie. De pupillen 1, Tess Gotink en Lilian Tragter waren derde en eerste. Ook de
pupillen 2 stonden op het podium ondanks een paar tegenslagen. Famke Dolphijn werd eerste en Fayen Post derde. Bij de jeugd 2 was Isa Freriks tweede. Ook voor alle turnsters van de 4e divisie konden eremetaal ophalen. Pien te Vaanhold werd eerste en Carlijn Leverink tweede bij de pupillen 1. Mare Leuverink en Femke Meulenveld werden ook één en twee bij de jeugd 1.
Volgende week zaterdag en zondag doet de RGV selectie turnendames mee met 9 teams aan de Clubteams Kampioenschappen van district Oost. Deze worden gehouden in Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant