Achterhoekse klootschieters actief in Champions Tour

Algemeen

RUURLO – De tweede wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten, georganiseerd door de Nederlandse Klootschieters Bond, werd zaterdag 4 november gespeeld. De Achterhoekse topklootschieters hoefden ditmaal niet ver te reizen. De wedstrijden werden georganiseerd in Zwolle (bij Groenlo).

Tijdens twee omlopen op het veld van zeshonderd meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De wedstrijdbaan was wat zacht waardoor minder grote afstanden werden overbrugt dan gebruikelijk. Het niveau was hoog, getuige de geringe verschillen tussen de deelnemers in de diverse klassen. Een minder schot kon zomaar het verschil van vijf of meer plaatsen uitmaken. Door afmeldingen van diverse spelers was de deelname helaas minder dan gebruikelijk. Mark Schutten van KV Onderlingen uit Haarlo werd zowel in de eerste als tweede omloop negende. Patrick Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo verging het wat beter. Hij werd in de eerste wedstrijd zesde met een score van acht schoten en 30,95 meter. In de tweede wedstrijd werd hij met twintig centimeter voorsprong vijfde met een score van acht schoten en 59,50 meter. Mark Schutten staat dertiende in de tussenstand en Patrick Zieverink gedeeld derde. Suzan Zieverink van KV 't Broek was de enigste Achterhoekse deelneemster bij de meisjes. Zij behaalde in de eerste omloop na een super spannende wedstrijd een derde plaats met tien schoten en 40,30 meter. Het verschil bedroeg slechts negen meter op nummer een na zeshonderd meter. De tweede wedstrijd ging duidelijk minder en werd ze vierde met een score van elf schoten en 45,70 meter. Zieverink staat op een voorlopige derde plaats.

Zetten
Tijdens de zetwedstrijd (totaal van drie schoten met een kloot van 475 gram voor de mannen) werd Mark Schutten verdienstelijk negende met een afstand van 127,30 meter. Patrick Zieverink werd zevende met een voor hem iets tegenvallende afstand van 136,75 meter. Het zetten van Suzan Zieverink ging met de 375 gram zware kloot redelijk goed. Met een van de drie schoten die onvoldoende hoogte had eindigde zij met negentig centimeter achterstand op de dagwinnaar met 112,95 meter als tweede. De derde en laatste Champions Tour wedstrijddag veld en zetten vindt op 18 november in het Twentse Lattrop Breklenkamp plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant