Uit handen van Suzan Waanders van het Voormekaarteam Ruurlo ontving Koen Heezen een leuk presentje Foto: Jan Hendriksen.
Uit handen van Suzan Waanders van het Voormekaarteam Ruurlo ontving Koen Heezen een leuk presentje Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

'Week van Geluk' levert 'gelukstranen' op

Algemeen

RUURLO – De 'finale' van 'De Week van Geluk' in Ruurlo vond vorige week vrijdagmorgen op het Kerkplein plaats, tijdens de wekelijkse weekmarkt. En dat leverde in sommige gevallen emotionele momenten op. Niet iedereen hield het 'droog'. Tranen van 'geluk' waren zichtbaar.

Door Jan Hendriksen

Het Voormekaarteam Ruurlo had namelijk het idee opgevat om samen met verschillende plaatselijke winkeliers/ondernemers tijdens de 'Week van Geluk' Ruurloërs te verrassen. Ruurloërs konden dorpsgenoten nomineren die iets goeds doen voor een ander en daarmee Ruurlo een beetje mooier maken. En dat kon van alles zijn zo bleek tijdens de uitreiking van de presentjes die de winkeliers/ondernemers aan de genomineerden beschikbaar hadden gesteld.

Het Voormekaarteam Ruurlo had de keuze uit de ruim vijftig inzendingen en uiteindelijk werden 37 Ruurloërs uitgenodigd om naar het Kerkplein te komen om een presentje op te halen bij de speciale marktkraam. En de redenen van de nominaties waren zeer divers: van een buurman die klaar stond voor iemand die dat nodig had tot een moeder die actief is bij een vereniging.
Met de speciale kaart die te krijgen was bij de lokale ondernemers konden Ruurloërs meedoen. En daar had de negenjarige Tiyo ter Harmsel ook gebruik van gemaakt. De jonge Ruurloër had Koen Heezen (9) genomineerd omdat hij hem zo goed had ondersteund toen Tiyo deze zomer als nieuwe leerling op de Willibrord school was begonnen. Tiyo kende niemand op school en hij raakte al snel bevriend met Koen. "Ik heb veel steun aan hem gehad", zo liet Tygo weten. Uit handen van Suzan Waanders van het Voormekaarteam Ruurlo ontving Koen daarom een leuk presentje in de vorm van een stick, een draadloze computermuis en geluidsboxen voor een computer.
Marion Beunk had haar Ruurlose vriendin Petra Bruil genomineerd omdat zij altijd voor iedereen een luisterend oor heeft en voor menigeen klaar staat. Beunk had ook haar zoontje Mathijs (11) genomineerd omdat hij Ruurlo een beetje mooier wil maken door Ruurlo rookvrij te willen maken. Lieneke Tanis ontving een kleine attentie omdat ze altijd klaar staat voor de KunstKring Ruurlo en Henk Weustenenk omdat hij als vrijwilliger altijd voor de bewoners van woonzorgcentrum De Bundeling de handen uit de mouwen steekt.

Een ander verder helpen. Er voor iemand zijn. Je inzetten voor Ruurlo. Het zijn de kleine dingen die het grote verschil voor de ander én voor Ruurlo kunnen maken. Met die gedachte organiseerden de gebruikers van de Ruurlose bibliotheek, het Repair Café, 't Dorpshuis, Old Reurle, Voormekaar Ruurlo en de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de 'Week van Geluk' vorige week verschillende activiteiten.
De start was dinsdag in de bibliotheek. Op initiatief van Dorpshuis Ruurlo werden
geluksmomentjes omgezet in woorden. Acht personen namen heiraan deel. Wie het leuk vond, mocht een gedicht voordragen. Ook ging men gezamenlijk aan de slag met een 'elfje', een gedichtje wat uit elf woorden bestaat. Men kon zelfs luisteren naar een Arabist gedicht waarbij de klanken prozaïsch klonken.
De Historische Vereniging Old Reurle was in haar archieven gedoken en op zoek gegaan naar oud (beeld)materiaal rondom 'Geluk' dat in de vitrinekast was te zien en tevens was het archief van de vereniging woensdagmorgen extra geopend. Donderdagmiddag was het Repaircafé Ruurlo extra geopend en donderdagavond vond er een lezing plaats die verzorgd werd door Dorien Agelink van Lekker Leven Voedingsadvies met als thema 'Eet je zelf gelukkig'.

De Week van Geluk' werd vrijdagavond in de bibliotheek afgesloten met een Cine-breng film.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant