Horeca- en recreatieondernemers uit Berkelland op excursie in natuur

Algemeen

BERKELLAND - Op maandag 6 november gaan 24 horeca- en recreatieondernemers uit gemeente Berkelland op excursie om de natuur in Berkelland te ontdekken. De ondernemers maken onder andere een wandeling op de Needse Berg en een boottocht over de Berkel. Zo zien de ondernemers met eigen ogen de mooiste natuurplekjes in de omgeving. Dat kunnen ze op hun beurt als gastheer of -vrouw weer delen met hun gasten, want recreatieondernemers zijn de schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Zo beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied. Dit zorgt voor een unieke ervaring bij gasten, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming.

De veldexcursie is de laatste bijeenkomst in een reeks van vier, waarbij horeca- en recreatieondernemers worden opgeleid tot IVN Gastheren van het Landschap. Na de veldexcursie reikt wethouder Marijke van Haaren-Koopman de certificaten mét bijbehorend gevelbordje uit aan de ondernemers.

Het programma van de veldexcursie ziet er als volgt uit: 9.30 uur: Inloop met koffie en thee bij startlocatie Het Noasman in Beltrum, 10.15 uur: Wandeling op de Needse Berg met IVN, 11.40 uur: Wandeling in het Needse Achterveld met Staatsbosbeheer, 13.00 uur Lunch bij Erve Veldink, 14.15 uur: Boottocht over De Berkel met Stichting Berkelzomp ,15.45 uur: Uitreiking certificaten en gevelbordjes door wethouder Marijke van Haaren-Koopman bij Het Noasman

Meer informatie of aanmelden bij projectleider Mette Sijtsma via m.sijtsma@ivn.nl of 026-351 2927.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant