Voorzitter Herman van Vleuten (r) overhandigde Herman Halfman de oorkonde en zou hem even later ook de bijenspeld opspelden.Foto: PR.
Voorzitter Herman van Vleuten (r) overhandigde Herman Halfman de oorkonde en zou hem even later ook de bijenspeld opspelden.Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Herman Halfman erelid van Steunt Elkaar

Algemeen

RUURLO – In de najaarsvergadering hebben de leden van de Ruurlo bijenhoudersvereniging Steunt Elkaar unaniem besloten Herman Halfman, met tachtig jaar de nestor van de club, te benoemen tot erelid.

De leden kwamen onder andere tot dit besluit omdat Herman Halfman jarenlang werk heeft verricht in het bestuur, de koninginnenteelt heeft verzorgd, de koolzaadreizen naar onder meer Duitsland perfect regelde en de leden altijd gebruik kunnen maken van zijn geweldige knowhow.
De Ruurloër, die nog steeds actief is in de vereniging, was zichtbaar geroerd door deze actie van de leden. Bijenhoudersvereniging Steunt Elkaar vierde in mei het honderdjarig bestaan en voor zover het te achterhalen valt is Herman Halfman het eerste erelid van de club die de onderscheiding erelid heeft. Hij heeft deze titel ten volle verdiend. De leden van de vereniging hopen hem nog jaren in hun midden te hebben.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant