Op de koffie in de Adventtijd. Foto: PR
Op de koffie in de Adventtijd. Foto: PR

Op de koffie tijdens 'Levende Adventskalender'

Algemeen

RUURLO - De werkgroep Eredienst van de PKN Ruurlo-Barchem houdt een 'Levende Adventskalender'. In de Adventtijd, van zondag 3 december tot en met zondag 24 december, wordt dagelijks ergens in de gemeente een open huis gehouden, waarbij belangstellenden samen koffie/thee kunnen drinken en met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Van de Achterhoek wordt altijd gezegd, dat het er allemaal zo 'gemeudelijk' aan toe gaat. Dit mag dan waar zijn, maar ook hier is de tijd niet stil blijven staan. Soms valt dit goed uit, maar niet altijd. Het zou bijvoorbeeld wel eens zo kunnen zijn dat in deze tijd mensen minder aanspraak hebben. In de decembermaand is men hier misschien wel extra gevoelig voor. Mede daarom verzorgt de Protestantse Gemeente Ruurlo- Barchem, die een open kerk zijn hoog in haar vaandel heeft, in de Adventstijd elke doordeweekse dag een open huis.
Van maandag tot en met zaterdag, in de adventstijd, wordt er in Ruurlo en Barchem op een ochtend of middag koffie of thee gedronken en een praatje gemaakt. Op zondag is er gelegenheid in de kerk koffie te drinken van 11.00 tot 12.30 uur. Er is geen thema, de gesprekken lopen zoals het gaat, soms luchtig, soms dieper, net wat er op tafel komt. De laagdrempelige ontmoeting staat voorop. Het is voor iedereen, kerkelijk en niet kerkelijk. De insteek is dat mensen van alle gezindten, maakt niet uit wat je geloof is, elkaar kunnen ontmoeten.

De levende Adventskalender wordt al enkele jaren in een aantal Achterhoekse plaatsen met succes gehouden. De werkgroep Eredienst wil ook graag in Ruurlo en Barchem een groep starten. De organisatie is nu op zoek naar mensen ook van buiten de protestantse gemeente, die wonen in Ruurlo of Barchem en die bereid zijn om in de adventstijd op een morgen van 10.00 uur tot 11.30 uur of in de middag van 14.30 uur tot 16.00 uur mensen te ontvangen voor een kopje koffie of thee. Men hoeft niet in de kom van Ruurlo of Barchem te wonen om mee te doen. "Het zou leuk zijn als er ook mensen uit het buitengebied meedoen", aldus een woordvoerder van de werkgroep.
Er wordt per dag één morgen en/of middag gepland, Men kan zelf aangeven op welke dag en of men in de morgen of middag mensen wil ontvangen. Men mag zich ook voor meerdere dagen opgeven. Op vrijdagmorgen is er alleen in Ruurlo in het Dorpshuis in de bibliotheek een ontmoeting.

Wie mee wil doen en mensen wil ontvangen op een doordeweekse ochtend of middag kan zich aanmelden. De werkgroep maakt een rooster. Vervolgens worden in Achterhoek Nieuws Berkelland en op de zondagsbrief van de PKN Ruurlo-Barchem de namen en adressen en de dag vermeld waarop koffie drinken mogelijk is. Opgave is mogelijk bij: Jannie Spronk: Jannie Spronk: tel. 06-51555467, mail: rijkspronk@planet.nl. Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer, eventueel uw email adres, en de dag waarop u mensen wilt ontvangen in de morgen of in de middag. Graag opgeven voor uiterlijk 12 november, dit in verband met het maken van het rooster en de tijdige publicatie ervan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant