Achterhoekse klootschieters nog niet op stoom

Algemeen

Achterhoekse klootschieters nog niet op stoom

RUURLO – De vrouwen van klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo zijn, mits er een wonder gebeurd, uitgeschakeld voor een hoge klassering in de landelijk straatcompetitie. Het team moest zondag de tweede competitie verstek laten gaan in verband met een blessure en een ziekmelding. De mannenteams uit Achterhoekse Klootschieters Federatie zijn nog niet helemaal op stoom. Dat is de conclusie na de tweede wedstrijd van het klootschietseizoen op landelijk niveau.

Op het parcours in het Twentse Beuningen traden zondag veertien mannenteams, geselecteerd uit de diverse afdelingen aan voor de tweede landelijke straatcompetitie. De mannen van 't Broek waren matig op dreef. Er werd met maar liefst acht schoten verloren van directe tegenstander KV Nooit gedacht dat uiteindelijk derde werd. 't Broek (64 schoten) bleef ook ruim achter Klein Dochteren uit Lochem (61 schoten) en het Groenlose Zwolle (59 schoten). Nadat de overige teams ook binnen waren bleek de score van 64 schoten goed te zijn voor een elfde plaats. In het algemeen klassement na twee wedstrijden staat Klein Dochteren vierde, Zwolle vijfde en 't Broek tiende.

De vrouwen uit de Achterhoek deden het helaas niet veel beter. In de vrouwenklasse met acht teams kwam Respelhoek uit Geesteren een schot te kort voor de zesde plaats en werd zevende met 79 schoten. 't Broek was er niet en kreeg de laatste plaats toegedeeld. De dagwinnaar bij de vrouwen werd het kernploegteam van de Nederlandse Klootschieters Bond. Dit team bestaande uit diverse landelijke toppers speelt buiten mededinging en won met 63 schoten ruim van de overige teams. In het tussenklassement staat Respelhoek zevende en 't Broek achtste.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant