Suzan Zieverink en Mirco Breuker wisten het Ierse koppel op meters voor te blijven en wonnen zilver. Foto: PR.
Suzan Zieverink en Mirco Breuker wisten het Ierse koppel op meters voor te blijven en wonnen zilver. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Ruurlose Suzan Zieverink redt eer in Ierland namens Nederlandse klootschieters

Algemeen

RUURLO – Een groep van 22 klootschieters, begeleiders en supporters zijn van 10 tot en met 17 oktober naar Ierland geweest voor de King & Queen klootschietwedstrijden. Deze prestigieuze wedstrijden worden jaarlijks gehouden in Ballincurrig, een klein plaatsje in de regio Cork. Op een bochtige en ruwe weg werden de wedstrijden verschoten. Zoals de Ieren gewend zijn werd hier volop gewed op de uitslag. De duizenden supporters zorgden voor een ongekende ambiance die men in Nederland niet kent.

Marleen Hoffman van klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo had zich aangemeld voor de voorrondes bij de vrouwen. Helaas voor haar werd ze uitgeschakeld. Bij de mannen had zich Jos Bert Aalbers van KV Trefpunt uit Steenderen en bij de vrouwen Silke Tulk van het Twentse KV Albergen geplaatst namens Nederland. Zij werden helaas in de halve finale uitgeschakeld.

Namens de Nederlandse Klootschieters Bond was Suzan Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo afgevaardigd in de categorie meisjes. Zij zou samen met Mirco Breuker van KV Vooruitzicht uit Oldenzaal de koppelwedstrijd jeugd spelen. Het koppel was samen met een Iers en Duits koppel geplaatst in de finale op zondag 15 oktober. Suzan gooide een nette wedstrijd. Ondanks regen en grote plassen op de weg wist zij een goed gemiddelde te scoren. Mirco Breuker gooide iets wisselvalliger. In een spannende strijd wisten Suzan Zieverink en Mirco Breuker het Ierse koppel op meters voor te blijven. Het Duitse koppel deed over het 1750 meter lange parkoers een schot minder dan de Ieren en Nederlanders en werd terecht winnaar. Naast de medailles kregen de prijswinnaars ook kleine geldprijzen.

Op maandag 16 oktober was de terugreis gepland maar door de naweeën van een orkaan moest de Nederlandse delegatie noodgedwongen nog een dag extra blijven. Zonder stroom, internet en telefonie was dit een extra ervaring die niet snel vergeten zal worden.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant