Er verschenen maar liefst 110 rijders aan de start tijdens de Kover Kross. Foto: PR.
Er verschenen maar liefst 110 rijders aan de start tijdens de Kover Kross. Foto: PR.

Zware omstandigheden tijdens Kover Kross

Algemeen

RUURLO – De omstandigheden tijdens de jaarlijkse Kover Kross van Motorclub Ruurlo (MCR) waren zondag zwaar, door de regen. De nattigheid leverde op de bijna twee kilometer lange crossbaan aan de Batsdijk enkele gladde gedeelten op, met als gevolg dat er valpartijen ontstonden. Een aantal rijders hield het na de eerste manche door de regen en het zware terrein dan ook voor gezien. Ze kwamen bij de tweede manche niet meer aan de start.

Door Jan Hendriksen

Het was er evenals bij museum More zondagmiddag druk bij de Kover Kross van MCR. Tot ver langs de Batsdijk stonden de auto's geparkeerd. Waren de renners zondagmorgen nog met hun auto's met aanhangers en 'bussen' nog het rennerskwartier op het kaalgeschoren maisveld opgereden. In de middaguren durfde menige bezoeker met zijn auto niet meer het parkeerterrein op. Bang dat men in de modder vast zou komen te zitten. De toeloop voor de Kover Kross was ondanks de herfstachtige weersomstandigheden dit jaar beduidend groter dan voorgaande jaren. De reden voor de grotere toeloop was dat MCR had de deelname had 'opengegooid'. Konden voorheen alleen leden van MCR en van de Borculose zustervereniging BMAC deelnemen. Nu was de inschrijving vrij. "Dat hebben we gedaan omdat de laatste jaren de deelname wat terug liep. En zie de deelname is verdubbeld", zo liet voorzitter Henk Bannink van Motorclub Ruurlo in de stromende regen weten. De honderdtien deelnemers kwamen in vijf klassen in actie, te weten de Bromfietsklasse, 45+ klasse, de MX2 twee- en viertaktklasse en de MX1 klasse. Het parcours van de Kover Kross is komende zondag ook opgenomen in de off-roadrit van MCR. Deze rit gaat vanaf restaurant De Duif in 't Ruurlose Broek van start. Motorclub Ruurlo verwacht weer honderden deelnemers voor deze rit in te kunnen schrijven.

Uitslagen Kover Kross Motorclub Ruurlo 2017: Bromfietsklasse: 1. Kevin Blanken; 2. Antonio Reuvekamp; 3. Clemens Reuvekamp. 45+ klasse: 1. Harald Kerkemeijer; 2. Ronny Nijhof; 3. Winand Hoenink. MX2 tweetaktklasse: 1. Guus ten Cate; 2. Derk Jan ten Cate; 3. Twan Wijlens. MX3 viertaktklasse: 1. Tjalle Bosch; 2. Vas Werkmann; 3. Kimberly Braam. MX1-kkasse: 1. Jan Spliethof; 2. Martijn ten Cate; 3. Frank Boode.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant