Spooktocht van Jong Gelre en buurtvereniging Het Broek en Omstreken

Algemeen

RUURLO – Jongerenvereniging Jong Gelre Ruurlo en Buurtvereniging Het Broek en Omstreken hebben hun krachten gebundeld. Op zaterdag 28 oktober houden zij samen een spooktocht. In het verleden organiseerden de beide verenigingen ieder hun eigen spooktocht, maar aan het begin van dit jaar is er een nieuwe samenwerking ontstaan. Van beide verenigingen heeft een afvaardiging zich samengevoegd tot het speciale spooktochtcomité.

Voor alle kinderen vanaf groep zeven en acht en ouder, maar ook voor alle volwassenen die het aan durven, organiseren Jong Gelre en Het Broek en Omstreken samen een griezelig gezellige avond. Onderweg wordt iedereen de stuipen op het lijf gejaagd met allerlei enge creaties. Hiervoor krijgt de organisatie hulp van vrijwilligers van de beide verenigingen. Daarnaast zijn er meerdere groepen buurtbewoners van Buurtvereniging Het Broek en Omstreken momenteel enge plannen aan het smeden. Er komen zelfs enkele Doesburgers helpen griezelen in Ruurlo. Sinds enkele jaren wisselen Jongerencentrum 0313 uit Doesburg en Het Broek vrijwilligers met elkaar uit om te helpen griezelen tijdens de spooktochten. De start van de spooktocht is vanaf 20.00 uur bij De Brouwer aan de Höfteweg 8 in Ruurlo. Dit is tevens het eindpunt. Deelname is mogelijk voor vijf euro per persoon. Dit is inclusief een drankje. Voor aanvang en na afloop is er de mogelijkheid voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.
Iedereen kan zelf een eigen groep samenstellen en lekker een avondje komen griezelen. Het is ook mogelijk om individueel aan te melden. De organisatie voegt de losse aanmeldingen dan samen tot groepjes. Een tip voor de deelnemers is om goede loopschoenen of laarzen aan te trekken. Het opgeven voor de spooktocht is nog mogelijk tot 25 oktober bij Karin Stoverink, via hstoverink@hetnet.nl. Bij de opgave graag duidelijk aangeven of men in een eigen of samengestelde groep wil lopen. Deelname is op eigen risico.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant