Zondag 22 oktober 'viert' eigenaar Hans Ribbers dat hij 25 jaar geleden de Tapperij startte. Foto: Jan Hendriksen.
Zondag 22 oktober 'viert' eigenaar Hans Ribbers dat hij 25 jaar geleden de Tapperij startte. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Café-restaurant De Tapperij viert 25-jarig bestaan

Algemeen

RUURLO – De bezoekers zijn divers en talrijk. Van natuurlijk echte 'kroegtijgers' tot de twee bridgeclubs in de zaal, van biljarters tot leden van de Vrouwen van Nu en van mensen die een kaartje komen leggen tot de wekelijkse repetities van gezelligheidskoor Schouder aan Schouder. En dan hebben we nog niet gehad over Seniorenvereniging Ruurlo, Groei en Bloei Berkelland en de twee dartsclubs die ook als uitvalsbasis café-restaurant de Tapperij aan het Julianaplein hebben. En natuurlijk de dinerbezoekers die gezellig een vorkje weg prikken en diegene die er hun vijftigjarige verjaardag of hun huwelijksfeest vieren. Kortom: voor velen is café-restaurant de Tapperij een uitvalsbasis. Zondag 22 oktober 'viert' eigenaar Hans Ribbers dat hij 25 jaar geleden de Tapperij startte. En dat is een goede reden voor een feestje. Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom om samen met Hans Ribbers en zijn team dit te komen vieren.

Door Jan Hendriksen

"Café Ras 'stond' in de stille verkoop. Jan en Jannie Ras wilden een stapje terug doen en ik had de intentie om een eigen horecaonderneming te beginnen. De beslissing viel dan ook snel om de zaak te kopen", zo blikt de geboren Borculoër Hans Ribbers (51) aan de stamtafel van zijn café terug op die tijd. Ribbers komt uit een echt horecanest. Zijn vader en moeder bestierden jarenlang Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo. Nu zwaait zijn broer Bert daar de scepter. Voordat Hans Ribbers zelfstandig werd werkte hij vele jaren als kok bij enkele gerenommeerde horeca in de regio zoals onder meer De Stenen Tafel in Borculo en in het restaurant van bungalowpark Landal Twentshaarsveld in Holten. Nadat Ribbers de Tapperij startte vond al snel de Ruurlose jeugd de weg naar het toen nieuw ingerichte café. En nog steeds wordt het café in het weekeinde door vooral de Ruurlose jongeren bezocht. Programmeerde Ribbers in het verleden nog wel eens een live bandje in het café. "De jeugd komt daar specifiek niet meer op af. Met af een toe een thema-avond en speciale acties trekken we nu de jeugd aan", zo verklaart Ribbers die kan terugvallen op een ervaren en en jeugdig personeelsteam. Naast het restaurant, dat een uitgebreide kaart kent en het café met maar liefst enkele tientallen speciale bieren. heeft de Tapperij de beschikking over een ruime zaal voor feesten en partijen. Men kijkt vanuit de zaal aan de achterzijde uit op een leuk ingerichte veranda waar men gezellig overdekt kan zitten en kinderen vrijuit kunnen spelen.
Hans Ribbers constateert en ervaart zoals zovele collega ondernemers dat de 'grote partijen' tot het verleden behoren. "Het zijn tegenwoordig kleinere zettingen met veelal een buffet. En ook 'buitenshuis' verzorgen we menige catering. En dat zijn leuke uitdagingen", aldus de Ruurlose horecaondernemer die sterk verbonden is met het Ruurlose verenigingsleven. Van diverse clubs is de Tapperij sponsor. Met een aantal van zijn Ruurlose collega's onderhoudt Ribbers goede en nauwe contacten. "Zeker sinds de tijd dat we als enkele horeca ons verenigd hebben in de Stichting De Weide die alle horeca-activiteiten tijdens de Ruurlose Septemberfeesten faciliteren en organiseren." Binnen niet al te lange tijd heeft Ribbers de intentie om zowel intern de zaal als de voorzijde van de Tapperij wat 'op te pimpen'. Ook zal het dak vernieuwd worden. "Maar de ondernemers die daar uitvoering aan moeten geven hebben het druk. En dat is alleen maar een goed teken. Maar begin volgend jaar wordt daar 'werk' van gemaakt", zo besluit Hans Ribbers zijn verhaal. Hij wil tot slot specifiek nog een aantal mensen bedanken voor de ondersteuning die hij van hen krijgt. "En dat zijn Albert en Agnes Buunk en mijn moeder."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant