V.l.n.r.: Gert Jacobs. Jan van Halst en Eddy van der Ley. Foto: PR.
V.l.n.r.: Gert Jacobs. Jan van Halst en Eddy van der Ley. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Zeer geslaagde sponsoravond VV Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Ruim tachtig sponsoren en Vrienden van Geel Zwart van voetbalvereniging Ruurlo hadden zich in de kantine van sportpark 't Rikkelder verzameld voor de sponsoravond, vorige week.

Henry Meutstege, de recent benoemde nieuwe voorzitter van VV Ruurlo, opende de avond. Hij bedankte alle aanwezigen voor hun inzet en steun aan de vereniging. "Sponsoren zijn een belangrijke pijler voor onze club. Wij willen jullie bedanken voor de financiële ondersteuning waardoor de club extra activiteiten en faciliteiten voor haar leden kan doen", sprak Henry Meutstege. Vervolgens werd de avond gevuld door Het Sportcafé.
Onder leiding van journalist Eddy van der Ley vertelden Gert Jacobs en Jan van Halst leuke anekdotes. Gert Jacobs, die vijf keer deelnam aan de Tour de France met de PDM-ploeg en die de ronde vier keer uitreed, zorgde ervoor dat de lachspieren nauwelijks rust kregen met zijn kolderieke verhalen. Jakobs werd gezien als superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel.
In 1984 deed Jakobs samen met Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts mee aan de Olympische Zomerspelen in Amerika. Het viertal wist op de
honderd kilometer lange ploegenachtervolging een vierde plaats te halen. Hij is vaste tafelgast bij het RTL programma Tour du Jour. Gert Jakobs was een super knecht. Altijd fietste hij in dienst van de ploeg. Gert zorgde ervoor dat zijn kopmannen konden winnen. Zijn carrière en zijn leven kende vele diepte- en hoogtepunten. Nu vertelt Gert met passie en humor over zijn ervaringen in de presentatie 'Zonder Meesterknecht Geen Succes'.

Oud betaald voetballer Jan van Halst, en tegenwoordig ervaren voetbalspecialist, gaf zijn mening over onder ander kunstgras en vertelde over zijn functie bij FC Twente. Uit zijn ervaring als voetballer gaf Jan enkele waardevolle adviezen voor huidige voetballers. Ook blikte Jan van Halst vooruit op de wedstrijd van Ruurlo 1 op zondag 15 oktober. Volgens Jan Van Halst krijgt Ruurlo het als koploper in de derde klasse lastig tegen V.V. Twenthe in Goor. Onze jongens zijn gewaarschuwd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant