René Slapak. Foto: PR
René Slapak. Foto: PR

Bargkapel met Rene Slapak in Aalten

Algemeen

AALTEN - Op zaterdag 28 oktober komt de Bargkapel samen met Rene Slapak een optreden verzorgen in De Hofnar in Aalten. Het optreden begint om 20.00 uur.

De Bargkapel is opgericht op 5 november 1966. De kapel is daarmee één van de eerste Egerländer blaasorkesten van Nederland. De Bargkapel is ontstaan uit de Barchemse muziekvereniging Crescendo. Het orkest onder leiding van Willem Jan Jolink bestaat uit zangeres Gera Kock, drie klarinetten, vier baritons, vijf trompetten, twee trombones, twee bassen en een slagwerker.

Rene Slapak is vooral bekend door zijn Steirische Harmonika School, een begrip in de regio door zijn unieke concept. Rene begon op achtarige leeftijd met het bespelen van de Steirische Harmonika. Hij volgde een aantal lessen van vader Werner Slapak en Piet Lenzen en vervolgens kreeg Rene acht jaar les van Slavko Sterman die bekend was van Die Lustige Dorfsmusikanten.
Op zestienjarige leeftijd gestart als Wienerspeler en trombonist bij Grenzland Express. Deze zesmans Tiroler formatie uit Kerkrade had veel binnen- en buitenlandse successen. Op 26-jarige leeftijd gestart als Wienerspeler bij DreilanderBlitz, een tweemans formatie uit Duitsland. Op dertigjarige leeftijd is hij gestart met het verzorgen van optredens onder de naam 'René Slapak op zijn Steirsche Harmonika'.
De Bargkapel met hun prachtige blazerssectie hoopt er samen met Rene Slapak uniek concert van te maken.

Kaarten zijn voor 12,50 euro te verkrijgen via de website www.streektheaterdepol of bij boekhandel Messink en Prinsen of Boekhandel Meneer Kees, of 's avonds aan de kassa van De Hofnar.

De Bargkapel. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant