Erevoorzitter Ben Lodeweges (l) en de nieuwe voorzitter van VV Ruurlo Henry Meutstege. Foto: Jan Hendriksen,.
Erevoorzitter Ben Lodeweges (l) en de nieuwe voorzitter van VV Ruurlo Henry Meutstege. Foto: Jan Hendriksen,. Foto: Jan Hendriksen

Ben Lodeweges erevoorzitter van voetbalvereniging Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Ruurloër Ben Lodeweges is tijdens de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging Ruurlo maandagavond 2 oktober benoemd tot erevoorzitter van VV Ruurlo. Lodeweges (64) nam vorig jaar na 25 jaar afscheid als (jeugd)voorzitter van VV Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Voor de benoeming tot erevoorzitter was een wijziging van het huishoudelijk reglement van VV Ruurlo noodzakelijk. Tijdens de vergadering was Lodeweges met de instemming van de aanwezigen al benoemd tot Lid van Verdienste. Leden van Verdienste zijn personen die zich jegens VV Ruurlo bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt en op voordracht van het bestuur als zodanig door de algemene ledenvergadering met tenminste vier – vijfde van de uitgebrachte stemmen zijn benoemd. Aan het huishoudelijk reglement werd toegevoegd dat in uitzonderlijke gevallen de algemene ledenvergadering een (nieuw) Lid van Verdienste de titel van erevoorzitter kan verlenen. Binnen de Leden van Verdienste kan maar een erevoorzitter gelijktijdig bestaan. En in dit geval is dat nu Ben Lodeweges. Tijdens de huldiging van jubilarissen werden maar liefst zestien leden gehuldigd. Met zeventig jaar lidmaatschap spande Jan Wiegerinck (84) de kroon. Vijftig jaar lid zijn Jan Scholten sr., Hans Schurink, Ernst Marsman en Leo Besselink. Veertig jaar lid zijn Albert Hartelman en Bert Wentink en 25 jaar Christian Diepenbroek, Stephan Pillen, Henry Meutstege, Gerrit ten Arve, Martijn Hooglugt, Hugo Kamperman, Jeroen ter Heege, Ralph Geeraths en Frank Oonk. Een aantal jubilarissen was tijdens de huldiging niet aanwezig. Bij de bestuursverkiezing nam secretaris Jan Tragter na tien jaar afscheid van het bestuur. Ria Steging gaat deze positie overnemen. Jacco van Dijkhuizen gaat in de komende periode meedraaien binnen het bestuur om in 2018 de functie van penningmeester over te nemen van Ron Nijkamp. De beoogde nieuw voorgedragen voorzitter Henry Meutstege, die in het afgelopen half jaar al volop meedraaide binnen het bestuur, werd door de algemene ledenvergadering unaniem officieel benoemd tot nieuwe voorzitter.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant