De foto is van de winnaar bij de Siertuinen in 2016. De tuin van de familie Hooglugt, Peppelenhof 1. Valt deze tuin dit jaar ook weer in de prijzen...men hoort het op 16 oktober. Foto: PR.
De foto is van de winnaar bij de Siertuinen in 2016. De tuin van de familie Hooglugt, Peppelenhof 1. Valt deze tuin dit jaar ook weer in de prijzen...men hoort het op 16 oktober. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Groei en Bloei kiest mooiste tuin van Ruurlo

Algemeen

RUURLO – De keurmeesters van de Berkellandse afdeling van Groei en Bloei hebben hun jaarlijkse tuinkeuringen erop zitten in Ruurlo. De prijsuitreiking vindt plaats op maandagavond 16 oktober.

In het voorjaar, de zomer en nazomer zijn alle voortuinen in Ruurlo gekeurd door de keurmeesters. De tuinen werden drie keer door twee verschillende keurmeesters bezocht. Zij beoordeelden de tuinen op verschillende onderdelen zoals het plantenassortiment, het onderhoud en de opbouw van de tuin. Ruurlo is een groen dorp met mooie groene straten en Groei en Bloei Berkelland wil een goed onderhouden groen straatbeeld een pluim te geven.

De tuinkeurders keken ook naar burger initiatief, zoals een groene aankleding van een straat. Vorig jaar heeft de Willibrordusschool de 'Gouden Gieter' verworven. Dit jaar wordt weer een 'Gouden Schoffel' uitgereikt.
De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op maandag 16 oktober in zaal De Tapperij aan het Julianaplein in Ruurlo. De avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. De voorzitter van de Berkellandse Groei- en Bloeiafdeling, Jan Schravesande, zal de avond openen.

De opzet van de avond zal wat anders verlopen dan voorgaande jaren. Marcel Borkus, bekend van de open tuindagen aan de Borculoseweg en tuinontwerpster Joke Klein Tiessink uit Barchem zullen tussen de prijsuitreikingen aan de hand van foto's een aantal tuinen bespreken. Ze geven daarnaast speciale aandacht aan onder meer prairietuinen en bollen. Iedereen met interesse voor het groeien en bloeien in de tuin is van harte welkom. Men hoeft hiervoor geen lid te zijn van Groei & Bloei. Meer informatie is te verkrijgen bij Marcel Borkus, tel. 06-15291971.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant