De jeugdtems van VV Ruurlo en van Waterstone College uit Johannesburg. Foto: PR.
De jeugdtems van VV Ruurlo en van Waterstone College uit Johannesburg. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Jeugdvoetballers uit Zuid-Afrika te gast in Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Begin vorige week werd de jeugdafdeling van voetbalvereniging Ruurlo geconfronteerd met de vraag of men op men op zeer korte termijn oefenwedstrijden kon spelen twee jeugdteams uit Zuid-Afrika. Natuurlijk wilde men dat wel. Men krijgt immers niet vaak een kans om tegen voetbalteams uit Zuid Afrika te spelen. Direct kwam op de groepsapp van het Ruurlose team van JO13-1 al de vraag naar voren of het een thuis of uitwedstrijd betrof?

Door Jan Hendriksen

Het ging om een thuisduel op sportpark 't Rikkelder tegen teams van het Waterstone College uit Johannesburg die van 25 september tot en met 5 oktober bij Hampshire Hotel Avenarius in Ruurlo verbleven. Waterstone College is een privéschool. Er werd door beide Zuid-Afrikanen teams voornamelijk bijna dagelijks getraind op sportpark 't Rikkelder. Maar men wilde ook graag een keer een wedstrijd spelen. Hoewel het absoluut niet koud was had één van de Zuid-Afrikaanse speler handschoenen aan. In Zuid-Afrika was het 'very hot' toen de teams op 24 september vertrokken naar Nederland. VV Ruurlo JO 13-1 speelde tegen een zeer gemixt team dat vooral de bal rond speelde en af en toe de snelle buitenspelers probeerde te bereiken. Maar de Ruurlo verdedigers stonden goed opgesteld en veel kansen kregen de Zuid-Afrikaanse voetballers niet. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-2 overwinning voor het Zuid-Afrikaanse team. "Een leuke gelijk opgaande wedstrijd tegen een gedisciplineerd sympathiek en sportief team", aldus leider Erik Scheper van VV Ruurlo JO 13-1.

VV Ruurlo JO 15-1 speelde tegen de Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoten gelijk: 2-2. Beide teams van het Waterstone College hadden de afgelopen dagen een druk programma: buiten het trainen om werd er een bezoek gebracht aan Sportcentrum Papendal in Arnhem, de KNVB in Zeist, aan Amsterdam inclusief een rondleiding in de Johan Cruijff Arena en werden er twee competitieduel bezocht in de nationale competitie: FC Twente – Heracles en Vitesse – FC Utrecht.

Woensdagavond wordt er door beide teams nogmaals tegen VV Ruurlo gespeeld. Het is voor het eerst dat er Zuid-Afrikaans (jeugd)voetballers gebruik maken van sportpark 't Rikkelder. Stichting Beheer Sportpark 't Rikkelder hoopt in de toekomst dat vaker (jeugd)voetbalteams sportpark 't Rikkelder weten te vinden. Het sportpark met twee kunstgrasvelden leent zich bij uitstek voor trainingskampen in combinatie met een verblijf bij Hotel Avenarius.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant