Ruim honderd honden namen zondag evenals hun baas een duik in het zwembad. Foto: PR.
Ruim honderd honden namen zondag evenals hun baas een duik in het zwembad. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Honden en hun baasjes sluiten seizoen zwembad De Meene af

Algemeen

RUURLO – Een heerlijk zonnetje, 102 honden en hun baasjes en een flink aantal toeschouwers zorgden zondag voor een mooie afsluiting van een redelijk verlopen seizoen van recreatiecentrum De Meene.

Door Jan Hendriksen

Al 23 jaar sluit De Meene het zwemseizoen af met baas- en hond zwemmen. Alle baden, dus ook het peuterbad waren deze middag geopend. Viervoeters mochten met hun baasjes volop plonzen in de baden. En dat leverde een spetterend schouwspel op. De zesjarige Luca van de familie Klein Falkenborg uit Beltrum was de snelste hond tijdens een afvalrace over 25 meter waaraan in het grote bassin enkele tientallen honden deelnamen. In de finale versloeg Luca Tigo van de familie Lubbers uit Lichtenvoorde. In het diepe bassin was zelfs een speciale trap aangelegd zodat de honden gemakkelijk in en uit het water konden komen en bovendien waren een aantal bedrijven aanwezig om de honden na hun duik lekker te verwennen. Zo waren onder meer hondentrimsalon Christel Bouwmeester- Geerligs, Firma van Aalst van Discus en dierenartsenpraktijk De Graafschap met hondengedragsdeskundige Miriam Kafoe in het zwembad met een informatiestand aanwezig. Alle hondeneigenaren kregen als presentje een goodie-bag mee naar huis met allerlei leuke honden speeltjes evenals een zak hondenvoer.

Bezoekers aantallen
Helaas waren de echte zwembaddagen schaars tijdens de afgelopen zomermaanden waardoor het bezoekersaantal van De Meene bleef steken tot net iets boven de 40.000, een stukje minder dan in 2016 waarin de 50.000ste bezoeker nog in het zonnetje gezet kon worden. Toch kijkt het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo niet ontevreden terug op het afgelopen seizoen al was het alleen maar vanwege het aantal abonnementhouders dat ten opzichte van vorig jaar wederom is gegroeid. Bijzonder trots is het bestuur verder op de vrijwilligers die op allerlei manieren hun flinke steen hebben bijgedragen. Niet alleen tijdens maar ook voorafgaande en na het zwemseizoen is hard gewerkt aan het onderhoud van het park. Het is dan ook meer dan logisch dat de vrijwilligers samen met het personeel afgelopen zaterdag in het zonnetje werden gezet. Zonder de inzet van deze vrijwilligers en het (vakantie)personeel zou het ontzettend lastig zijn om het hoofd boven water te houden.

Afscheid
Verder werd helaas afscheid genomen van 'badjuffen' Marly Maas en Monique Eggink. Beiden hebben een nieuwe baan gekregen die niet gecombineerd kan worden met hun seizoen-zwembad-baan. Monique Eggink heeft twee jaar op recreatiebad De Meene gewerkt, Marly Maas was zeven jaar lang een vertrouwd gezicht waar veel jonge zwemmers hun zwemkunsten aan te danken hebben. Het zal ongetwijfeld een flinke klus worden voor het bestuur om waardige vervangers voor deze geweldige 'badjuffen' te vinden.

llustrum
Terwijl de laatste honden zondag het zwembad verlieten konden vice-voorzitter Bas Bernauer van Stichting Zwembad Ruurlo en 'chef-badmeester' Rick Blasman van De Meene het niet laten om het stiekem al over de opening van het komende lustrum (45) jaar te hebben. Het voorjaar lijkt op dit moment een eind weg maar voordat je het weet is het alweer zaterdag 28 april, de dag waarop in 2018 de zwembaddeuren weer open gaan.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant