Foto: Het bruidspaar met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber
Foto: Het bruidspaar met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber

Bruidspaar Reugebrink-Weulen Kranenbarg 60 jaar getrouwd

Algemeen

BORCULO - Afgelopen donderdag vierde het bruidspaar Reugebrink-Weulen Kranenbarg hun diamanten huwelijksfeest. Herman (1935) en Jannie (1933) zijn beide echte streekmensen en afkomstig van de boerderij uit respectievelijk Nettelhorst en Noordijk.

Jannie verhuisde op haar 11e naar Gelselaar, waar ze 62 jaar in de ouderlijke boerderij zou blijven wonen totdat ze in 2006 naar Borculo verhuisde. Herman ging na de lager school uit werken, aangezien zijn oudste broer voorbestemd was om de boerderij over te nemen. Later kwam hij terecht bij de melkfabriek Coberco in Lochem. Hij trouwde in bij Jannie die als enig kind haar moeder en grootouders hielp bij het werk op de boerderij.
Ze leerden elkaar kennen op een nieuwjaarsfeest in Gelselaar en gingen daarna elke zondag van 19.00 - 23.00 uur dansen. Het was een vast rondje dat ze maakten, de eerste zondag bij Café Baan, de tweede zondag bij Kiffe en de derde zondag bij Buitensingel. Daarna was Baan weer aan de beurt. Jannie was gek op toneel en stond 50 jaar op de planken bij Café Florijn. Daarnaast maakte ze de school schoon, werk dat ze van haar moeder overnam en 25 jaar en een maand zou volhouden. Verder deed ze als coupeuse verstelwerk voor kleding. Het echtpaar kegelt iedere week in Barchem sinds ze in Borculo wonen en rijden daar zelfstandig met de auto heen. Ze kregen vier kinderen en zeven kleinkinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant