Foto: Martijn Regelink
Foto: Martijn Regelink

Kleding inzamelen voor activiteiten Kerst Zwart School

Algemeen

RUURLO - De ouderraad van de openbare Kerst Zwart School in Ruurlo zamelt twee maal per jaar nog bruikbare kleding/textiel, lakens/dekens en schoenen in onder de noemer Bag2School. Zo ook staat op 1 november de container weer bij school.

Willemien van Uhm, locatie coördinator zegt daarover: "ik vind het werkelijk fantastisch wanneer ik zie dat onze ouderraad al jaren lang zich met passie inzet voor de kinderen en allerlei activiteiten organiseert. Het is nu eenmaal zo dat er al jaren lang bezuinigd wordt en wij moeten soms dingen laten die we niet willen laten. Dit soort acties zorgen ervoor dat er gewoon meer geld naar de kinderen gaat. Zo is onlangs het speelplein helemaal opgeknapt, gedeeltelijk voorzien van rubberen tegels en nieuwe banken rondom de bomen. Allemaal dankzij dit soort inzamelingsacties. Dat is zo fijn! Anders was dit echt niet gelukt."

Dus heeft men nog kleding of textiel in de kast hangen waar men niets meer mee doet, alléén maar ligt te liggen en draagt men de kinderen van de Kerst Zwart School een warm hart toe, dan kan men de kleding voor 1 november 10.00 uur achterlaten bij de Kerst Zwart School.
Alle kleding die wordt ingezameld, wordt, al dan niet gesorteerd, verkocht aan importeurs en groothandelaren in West- en Oost-Europa, Afrika en Azië. Tachtig procent van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige twintig procent gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel. Bag2School is dus geen goede doelen organisatie, maar een bedrijf.
Wel dient de kleding en schoenen in dichte plastic zakken te worden aangeleverd. Meer informatie rondom Bag2school is te vinden op www.bag2school.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant