Van links naar rechts: B. Bodegom, J. Haselberg, B. Sprukkelhorst en D.W. Bottinga. Foto: PR
Van links naar rechts: B. Bodegom, J. Haselberg, B. Sprukkelhorst en D.W. Bottinga. Foto: PR

Collectanten Nierstichting in Ruurlo genieten van gezellige avond

Algemeen

RUURLO - Afgelopen week gingen in Nederland zo'n 70.000 collectevrijwilligers op pad voor de Nierstichting. In Ruurlo zijn er ongeveer 85 dames en heren die voor het goed doel in hun vrije tijd een steentje bijdragen. "En daar zijn we heel trots op!", aldus Grietje Weenk, collectecoördinator van de Nierstichting in Ruurlo. "We doen het met elkaar en voor elkaar".

Als blijk van waardering verzorgt het organisatiecomité om de circa vier jaar een gezellige of informatieve avond. Dit jaar vond deze avond plaats op woensdag 13 september in de Kookloods aan de Ventersteeg 7 in Ruurlo. Een veertigtal aanwezigen genoten van een informatieve avond met een afwisselend programma.

Met als thema 'De ongezouten waarheid', wees regio coördinator mevrouw Monique Stoop, er op dat iedereen ongemerkt meer zout binnen krijgt dan goed is. Denk bijvoorbeeld aan de kant en klare maaltijden die uit gemak meegenomen worden uit de supermarkt, in plaats van zelf vers te koken met heerlijke kruiden en specerijen. Ter verduidelijking had Monique Stoop een kruidenwijzer, een zoutmeter, een receptenboek en ander informatiemateriaal meegenomen.
Al snel kwamen gesprekken op gang over hoe iedereen zijn of haar gerechten klaar maakt en hoe dit ook zou kunnen met minder zout.

De collecte 2.0-bus
Collectecoördinator mevrouw Grietje Weenk kwam met de primeur van de avond, namelijk de digitale collectebus. Afgelopen donderdag 31 augustus vond de kick-off plaats van de digitale collectebus in het Olympisch Stadion in Amsterdam. 21 Goede doelen, waaronder de Nierstichting, hebben ervoor gezorgd dat er 500 digitale collectebussen in omloop zijn waarmee geld opgehaald kan worden.
Via de Collecte 2.0-bus kan erop verschillende manieren een donatie worden gedaan. Dankzij de innovatieve technologie in de bus kunnen mensen pinnen, contactloos doneren of contact geven aan de collectant. Met tien van deze collectebussen is afgelopen week een pilot gedaan in het dorp Ruurlo en buitengebied.

Na een korte pauze was het tijd om de jubilarissen te huldigen. Mevrouw D.W. Bottinga en mevrouw B. Sprukkelhorst collecteren al 20 jaar voor de Nierstichting en ontvingen als dank een speldje en een mooie roos. Mevrouw J. Haselberg en mevrouw G. Enzerink collecteren beide al 25 jaar en ontvingen naast een speldje ook een verzilverde collectebusje en een mooie roos. Mevrouw Enzerink was zelf deze avond niet aanwezig, zij heeft de avond ervoor deze attentie ontvangen.
Mevrouw B. Bodegom is al vanaf het begin dat de Nierstichting startte betrokken geweest bij de collecte. Zij hielp zowel bij de organisatie als bij het collecteren. Zij ontving een speldje voor haar 45-jarig jubileum en een groot bos bloemen.

Links mevrouw G. Weenk, rechts mevrouw G. Enzerink. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant