De zomp in de schutsluis. Foto: PR
De zomp in de schutsluis. Foto: PR

Traditioneel vaartochtje tijdens Zompendag in Borculo

Algemeen

BORCULO - Op zondag 1 oktober 2017 is het Zompendag in Borculo. En dat betekent dat er weer gevaren kan worden in het centrum door de stadsgrachten. Hiervoor komt de Berkelzomp de Fute uit Almen naar Borculo.

Er wordt vanaf 12.00 uur gevaren. Telkens tochtjes van drie kwartier inclusief schutting in de sluis bij de Stadswatermolen. De sluis kent een verval van maar liefst drie meter. Het is een ware belevenis om zo'n schutting mee te maken.
Afvaarten zijn vanaf de steigers in de Molenkolk en bij het Gemeentehuis. Vanaf de Molenkolk om 12.00, 13,30, en 15.00 uur. En vanaf het Gemeentehuis om 12.45, 14.15, 15.45 uur. De kosten bedragen €3 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis mee.

Ook zijn er een braderie, koopzondag en diverse andere activiteiten op 1 oktober. De winkels gaan om 12.00 uur open. En is er van alles te beleven tussen het centrum en de Spoorstraat. Er staan kramen en er is muziek. Verenigingen zijn paraat en voor de kinderen is er ook het een en ander te beleven deze dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant