Volop hilariteit tijdens de Barchemse revue als er een vierling wordt geboren. Foto: Jan Hendriksen.
Volop hilariteit tijdens de Barchemse revue als er een vierling wordt geboren. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Barchem geniet van komische revue 'DNA Onbekend'

Algemeen

BARCHEM – Bij binnenkomst werd het publiek vorige week woensdag- en donderdagavond tijdens de revueavonden in dorpshuis 't Onderschoer in het kader van het Barchems Feest op ludieke wijze wat 'DNA' afgenomen door een 'verpleegkundige', een arts en twee onderzoekers om zo in de sfeer van de revue te komen. Ze werden daarbij op de foto gezet door Mark Koeleman. Tijdens het slotlied 't Dondert en 't bliksemt' werden de foto's verrassend geprojecteerd op het witte doek.

Door Jan Hendriksen

De titel van de revue 'DNA Onbekend' was geïnspireerd door de vele berichten in de media: er is geknoeid met potjes van mannelijke donoren. De potjes waren niet goed schoon. Restjes schenen achter gebleven te zijn en 'meneer de dokter' blijkt zelf zijn product te leveren als er gebrek aan donoren is. Een gewaagd onderwerp voor een revue maar wel de realiteit helaas. De eerste scene begon al direct goed. De hoogzwangere Aly (Yvonne Weernink) gaat in het ziekenhuis bevallen. De vier baby's die dan geboren worden zijn niet voor de jonge papa Jaap (Joris Spiekker) maar voor de oudere vader Eddy (Martin Marsman). Hun vriendinnen (die beiden moeten bevallen) heten allebei Aly dus een vergissing is door de 'zuster' (Erna Hoftijzer) al snel gemaakt. Als het echtpaar Eddy en Alie (Erika Kok) in het tweede deel voor de uitslag van het DNA onderzoek in een ander ziekenhuis zijn, is al gauw duidelijk dat hun onrust gegrond is. Als ze het gestuntel zien van de laborant (Erwin Bannink) met de net gevulde potjes wordt hun onzekerheid of Eddy wel de vader van de vierling is alleen maar sterker. Helaas, dokter Bernard (Marinus Mulderije) kan nog geen antwoord geven op hun vraag. Hij heeft het te druk met het 'versieren' van die leuke zuster Sint Claire.

'Baby-sitten'
Tijdens de scene 'Baby-sitten' gaan de beide moeders een dagje naar het strand. Dus staat vader Eddy er alleen voor. Voor de eerste keer alleen met de vier baby's, ware het niet dat hij hulp krijgt van de vrienden Jaap, Toon en Pieter. Als dan blijkt dat Toon en Pieter regelmatig bepaalde potjes gaan vullen als donor wordt de onzekerheid alleen maar groter. Ook Jaap twijfelt nu of hij de vader is van zijn tweeling. Want zij kregen de baby's ook via de 'FBI, of was het HIV!' Stel dat deze vrienden de vaders zijn van hun kroost? Na de pauze komt Caroline Jensen tijdens de vakantie (aan allen aangeboden door het ziekenhuis en Pampers) op Aruba de uitslag van het DNA bekend maken. Tot grote hilariteit van het publiek blijkt niet de dokter (zoals door velen gedacht) maar figurant 'Hans Sleumer van de KI', de vader van alle baby's te zijn.

Bezetting
Verrassend was hoe de hele revue werd gedragen door zo'n kleine bezetting van zeven sterke spelers en drie figuranten. De dans werd verzorgd door Noa Koeleman en Mayke Visschers. Beide jongedames, slechts elf jaar oud, hadden de twee dansen zelf bedacht en ingestudeerd. Ze stalen de show. De teksten waren geschreven door Martin Marsman, Joris Spiekker en Anneke Koeleman. Koeleman had voor de vijftiende keer de regie en de algehele leiding op zich genomen. Verrassend was ook het decor. Het was dit keer niet geschilderd maar werd door middel van beamers op de achtergrond geprojecteerd door professional Johan de Rooij. Het licht en geluid werd verzorgd door Gerco Rabe en Gerrit Bruil. Ondersteund door Hans Woestenenk en Gerrit Lievestro. Grime door Yvonne Dinkelman, Annelies Haytink en Willy Visschers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant