Zesde plaats voor Red Devil

Algemeen

RUURLO – Het Tractorpullingteam van de Red Devil nam zaterdag in Meerkerk deel aan de op één na laatste competitiewedstrijd in de 4,5 ton Supersport Top niveauklasse van dit seizoen. Het Ruurlose team eindigde als zesde.

De weergoden hadden in aanloop naar de wedstrijd niet echt hun medewerking verleend. Dat betekende laarzen mee. Het zou een modderbende worden. Daar aangekomen viel het toch nog mee ondanks dat men vrijdagavond op de baan ook al wedstrijden hadden verreden. Het zag er allemaal nog goed uit en men had er alles aan gedaan om het terrein begaanbaar te houden. De klasse waar de Red Devil in uitkomt was rond de klok van 20.00 uur aan de beurt. En waar het team niet op zat te wachten kwam toch plotseling naar beneden. Een dikke regenbui kwam overdrijven en de 'sluizen' gingen open. De baan werd meteen afgedekt en de wedstrijd lag dus stil. Na een klein uur was het droog en ging het zeil weer van de baan en konden de wedstrijden weer beginnen. Het terrein rondom de baan was nu een grote modderpoel geworden. De keuring en weging van de tractor ging goed. De Red Devil stond als nummer acht op de startlijst. Dus men alle tijd om te kijken naar de voorgangers. Wim Hendriksen zat zelf weer achter het stuur. Na het krijgen van de groene vlag begon Wim met het optoeren en kwam met de tractor goed weg en kreeg de snelheid er goed in en kwam tot stilstand bij 104.04 meter. Dat was op dat moment nog genoeg voor een finale plaats. Maar er stonden nog een paar grote jongens op de startlijst. En ja hoor, die drukte de Red Devil net uit de finale met als gevolg dat Hendriksen op een zesde plaats belandde. Ondanks de zesde plaats was het team tevreden met het resultaat. De Red Devil liep goed en had geen schade opgelopen. Door een toch vreemde uitslag is het team in de tussenstand van plek vier naar plek zes terug teruggevallen. Maar mede door de uitslag is het punten verschil met de nummer drie maar vijf punten. Dus dat beloofd een mooie laatste wedstrijd te worden. En die vindt op 30 september in het Brabantse Halsteren plaats. Maar eerst rijdt Hendriksen op 23 september nog een wedstrijd in Staphorst. Die gaat om het Nederlands kampioenschap waar de Red Devil zich voor heeft gekwalificeerd.