Bram Kempers onder toeziend oog van Tom Meutstege volop in actie tijdens de jeugdvoetbaldagen. Foto PR. .
Bram Kempers onder toeziend oog van Tom Meutstege volop in actie tijdens de jeugdvoetbaldagen. Foto PR. . Foto: Jan Hendriksen

'Plezier insteek van twee fantastische voetbaldagen'

Algemeen

RUURLO – Met een gerichte volley probeerde de negenjarige Felix Ruesink de bal in het zwembadje te schieten. De eerste drie pogingen mislukken. Maar de vierde is raak. Glunderend sluit de jonge Ruurlose voetballer, die vorig seizoen in de E7 van voetbalvereniging Ruurlo speelde, weer achter in de rij aan. 'Badjetrappen' vormde afgelopen zaterdag samen met het 'blikjes-', 'laddder-', 'vakjes-', 'doeltjes-', 'sjoel-', 'fles-' en het 'lijntjesschieten' het speelse slotstuk van het morgenprogramma op de tweede dag van de Sven voor Ogen Voetbaldagen van VV Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Op sportpark 't Rikkelder wemelde het twee dagen op het hoofdveld van jeugdige voetballertjes. Maar liefst honderd in getal. En dat tot groot genoegen van coördinator en hoofd jeugdopleidingen Theo van Londen (68) van VV Ruurlo. De Zelhemmer die de jeugdvoetbaldagen had samengesteld keek met een brede grijns toe tijdens de activiteiten. "Plezier, dat is de insteek van deze twee voetbaldagen", zo verklaart de oud-betaaldvoetbalspeler van De Graafschap (1967-1977) en de man die zijn voetsporen tientallen jaren als voetbaltrainer bij diverse Achterhoekse en Liemerse clubs neerzette. Tussen al deze jongens en meisjes (6 t/m 12 jaar) zitten volgens Van Londen diverse talentjes. De Sven voor Ogen Voetbaldagen waren dit jaar vernieuwd en bestonden uit onder meer techniektrainingen, penaltyschieten, een voetbalspelprogramma, kleine voetbalpartijtjes en een Champions League toernooi. Oud-betaaldvoetbalspeler Paul Bosvelt (oud-international van onder meer Feijenoord en Manchester City) verleende vrijdag tot verrassing en groot genoegen van de kinderen zijn medewerking aan het evenement.

Paris Saint-Germain
Intussen proberen ook Bente Timmerman (11), Danique Geverink (9) en Rinze te Brinkhof (10) de bal in het 'zwembadje' te schieten. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. Begeleider Bart Klein Kranenbarg (20), die in VV Ruurlo 2 speelt, moedigt de groep voetballertjes die hij onder zijn hoede heeft nog maar eens aan. "Probeer rustig de bal te trappen. Dan lukt het vast wel een keer." Felix, Rinze, Bente en Danique namen vrijdag ook aan het Champions League toernooi deel. "Wij zijn met Paris Saint-Germain tweede geworden", zo vertellen Bente en Rinze met enige trots. "En ik speelde bij Real Madrid", zo zegt Danique. Felix kwam voor Manchester United uit. "En toen we het veld opkwamen werd zelfs de hymne van de Champions League gespeeld", zo verklaart Felix terwijl hij de bal weer in het zwembadje schiet.

Heerlijk
De weersvooruitzichten voor de voetbaldagen waren vooraf somber. Maar uiteindelijk waren de weergoden de jonge voetballers gunstig gezind en was het op een flinke stortbui op de vrijdag na steeds heerlijk voetbalweer met zo nu en dan een lekker zonnetje. Vanuit de oudere jeugd waren veel spelers van VV Ruurlo aanwezig om de trainingen te verzorgen, groepjes van kinderen te begeleiden en /of als scheidsrechter op te treden. Zaterdagmiddag werden de voetbaldagen afgesloten met een feestelijke gezamenlijke barbecue waarbij ook de ouders, broertjes en zusjes van de deelnemende voetballertjes aanwezig waren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant