De optochtcommissie van Oranjevereniging Ruurlo met de voorzitter van de ROV Henrike Lobbes. Foto: PR.
De optochtcommissie van Oranjevereniging Ruurlo met de voorzitter van de ROV Henrike Lobbes. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Ook dit jaar optochtbonnen voor deelnemers aan allegorische optocht

Algemeen

RUURLO – Om de deelname aan de allegorische optocht te stimuleren tijdens de Septemberfeesten geeft Oranjevereniging Ruurlo ook dit jaar optochtbonnen uit. Deze tegemoetkoming voor de extra uitgaven keert Oranjevereniging Ruurlo uit bij de inschrijvingen. De optochtbonnen zijn in samenwerking met de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV) tot stand gekomen en kunnen bij alle ondernemers in Ruurlo worden ingeleverd. Op deze manier ondersteunt Oranjevereniging Ruurlo met hulp van de ondernemers de deelnemers aan de optocht financieel.

Voor de optocht, die zowel zaterdag 9 als zondag 10 september door het centrum van Ruurlo trekt, is het reglement van de 'Reurlse allegorische optocht' van toepassing. Deze is via de website van de Oranjevereniging Ruurlo in te zien. Daarnaast wordt deze gemaild aan de deelnemers nadat men zich heeft ingeschreven. De optochtcommissie van Oranjevereniging Ruurlo nodigt ook de Ruurlose jeugd uit om zich in te schrijven voor de optocht om de eigen creaties te showen. Iedere deelnemer aan de optocht ontvangt een prijs naar gelang het aantal punten dat is behaald. Aan deelnemende kinderen tot en met twaalf jaar wordt bovenop de gewonnen prijs nog een extra premie toegekend. De optocht vertrekt, zowel zaterdag als zondag om 13.30 uur vanaf de Loolaan. Zaterdag om 12.00 uur komt eerst een externe deskundige jury de deelnemers beoordelen. Tijdens de optocht zal de jury nogmaals de deelnemers jureren. De uitreiking van de prijzen vindt op zondag 10 september plaats voor de start van de optocht aan de Loolaan/Wiersseweg (nabij de ingang van het zwembad). De uitreiking begint om 12.30 uur. De geldprijzen worden na het Septemberfeest door de Oranjevereniging Ruurlo uitbetaald via de bank. De route van de optocht loopt vanaf de Loolaan, via de Hazelnoot, Boomgaard, Wiersseweg, Leeuwerikstraat, Dorpsstraat, Julianaplein, Barchemseweg, Brouwershoekweg, Irenelaan, Verlengde Kroezelaan, Wilhelminalaan, Eikenlaan, 't Rikkelder, Nieuweweg naar de Stationsstraat. Op de Krashof is de ontbinding van de optocht.
Meer Informatie via mail:
p.tenberge@oranjeverenigingruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant