Anita Kunst en Tineke Posthumus zijn de bedenkers, uitvoerders én regievoerders van Oerend Hart. Foto: PR.
Anita Kunst en Tineke Posthumus zijn de bedenkers, uitvoerders én regievoerders van Oerend Hart. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Barchem gaat Oerend Hart

Algemeen

BARCHEM - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december wordt,op initiatief van Stichting Fit-ART uit Gelselaar, een uniek Oerend Hart kerstspektakel opgevoerd in Barchem, met Barchemers van 60+ in de hoofdrol. Diverse groepen leveren een bijdrage. Fit-ART wil (kwetsbare) groepen en individuen een ontdekkingsreis bieden in de wereld van kunst, cultuur en beweging. De voorstellingen vinden plaats in dorpshuis 't Onderschoer en beginnen om 15.00 uur.

Door Jan Hendriksen

Dorpshuis 't Onderschoer en verschillende verenigingen uit Barchem hebben de kans gegrepen om mee te doen aan Oerend Hart: een muziek/theater-karavaan die dwars door de gemeente Lochem reist en allerlei projecten organiseert met 60+ tot 90+ in de hoofdrol. "We roepen de Barchemers dan ook op om dit jaar voor een bijzonder Oerend Hart kerstfeest de krachten te bundelen en dit keer met 60-plussers uit Barchem in de hoofdrol. Vanaf donderdagmorgen 7 september repeteren we van 10.00 tot 11.30 uur in 't Onderschoer. Het muziek-theaterstuk heet 'Hendrik Skrots en de Witte Wiev'n', waarin het oude kerstverhaal van Dickens met de legende van de Witte Wieven een heel mooi Barchems tintje zal krijgen", zo verklaren Anita Kunst en Tineke Posthumus, bedenkers, oprichters, uitvoerders én regievoerders van stichting Fit-ART. Het verhaal van het Oerend Hart kerstspektakel gaat dat Hendrik Skrots (de beruchte gierigaard van Barchem) bezoek krijgt van witte wieven. Anita Kunst: "De witte wievn zorgt d'r veur dat he zien lèven bettert. Hendrik hef als jonge kearl de wedstried in de koele van Albert verloor'n. He hef Johanna neet ekreeg'n en is veranderd in een nare, gierige, hardvochtige keer'l. Disse kerst krig hee de Witte Wieve an de deure. Ze loat Hendrik zeen hoe te zol word'n as e blif zoals e noe is. Dat inzicht dut h'm verander'n as een blad an een boom. Hoe dit verhaal precies zal gaan? Dat is ook afhankelijk van de deelnemers. We zoeken spelers, zangers en muzikanten, schilders, kostuummakers, decorbouwers en techneuten voor de speciale effecten. Ook zijn er mooie rollen voor de kinderen.
Doel van het project Fit-ARTvan is om zoveel mogelijk met elkaar dit mooie kerststuk te maken. Elly Janssen - theatermaker van het Jansstheater uit Lochem heeft de regie. Wolfram Reisiger, muzikant van Oerend Hart coördineert de muzikale inbreng en Jorn Snelting maakt een film van 'The making off'. Anita Kunst en Tineke Posthumus van stichting Fit-ART doen de algehele organisatie voor en achter de schermen. Aanmelden kan bij de beheerder van dorpshuis 't Onderschoer: Henri Schepers, tel. 0573 441583 of info@onderschoer.nl of bij Wilmy Lubberdink, tel. 0573 471245 of fam. lubberdink@hetnet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant