Zomerfeest in Gelselaar

Algemeen

GELSELAAR - Het zomerfeest van 2017 in Gelselaar zit er weer aan te komen. Voor deze tachtigste editie van het evenement is het programma inmiddels klaar. Alle activiteiten vinden plaats in en rond de tent op het terrein van de Familie Krebbers aan de Diepenheimseweg in Gelselaar, van 24 tot 27 augustus.

Het programma: start op donderdag 24 augustus met het sponsoruurtje. Eigenlijk is de donderdag dit jaar een beetje Koningsdag / Koninginnedag want aanwezigen gaan dit jaar weer Keizerschieten en Keizerinnengooien.
Vijf jaar geleden promoveerden koning Bert zich tot Keizer en koningin Yvonne zich tot Keizerin. Wij zijn benieuwd of zij hun titel ook de komende jaren zullen behouden. Ook dit jaar worden alle koningen en koninginnen uitgenodigd om te strijden om de hoogst haalbare titel van Gelselaar. Iedereen is welkom om deze strijd te aanschouwen, want ook de regerend en dubbelvoudige koning Erwin zal zich ongetwijfeld inschrijven voor deze titanenstrijd. Na afloop van het Keizerschieten is er de beëdigingsplechtigheid van de nieuwe Keizer en Keizerin en kan men gezellig bijpraten met de muziek van Hans Roerdink.

Op vrijdag wordt het schoolfeest voor de basisschoolkinderen gevierd. De avond begint met de rondgang door het dorp en natuurlijk kan men de winnaars van het vogelgooien en vogelschieten van 2016 toezwaaien.
Gaan Fien Stoltenberg, Jurre Ooijman, Anja Wanink en de laatste jaren onovertroffen Erwin Ruiterkamp zich dit jaar opnieuw laten kronen?
Na het vogelschieten zal Lead optreden. De band met de charmante zangeres Kirsten Hillen trad in het recente verleden onder andere op tijdens de Sneek Week en het bevrijdingsfestival in Zwolle. Dit jaar zijn ze ook in Gelselaar te zien.

Op zaterdagmiddag zullen de buurten tijdens de zeskamp strijden om het kampioenschap van Gelselaar, met dit jaar een wel heel sensationeel verrassingsspel tijdens de zeskamp. "Komt allen kijken naar dit spraakmakende spektakel", nodigt de organisatie iedereen uit. Op zaterdagavond is er dit jaar geen playbackavond maar een musical voor en door Gelselaar. De musical zal een tijdreis geven door de 80 jaar die de Oranje Vereniging bestaat. Na de musical zorgt Living Room ervoor dat feestvierders nog even lekker kunnen dansen.

Op zondag start de dag met de kerkdienst in de tent. Gelukkig zijn Bas en Mientje ook weer vastgelegd voor de zondag. De muziek wordt verzorgd door Half Gas. De Gelsterse band die Gelsterse personen en gebeurtenissen weet te vangen in fenomenale songteksten.


www.gelselaar.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant