Tot en met zondag 3 september is de theetuin en tearoom van 'de Heeren van Ruerle' van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.30 uur nog geopend. Foto: Jan Hendriksen
Tot en met zondag 3 september is de theetuin en tearoom van 'de Heeren van Ruerle' van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.30 uur nog geopend. Foto: Jan Hendriksen

De Heeren van Ruerle sluit de theetuin en tearoom

Algemeen

RUURLO – Diep verscholen in het uitgestrekte buitengebied van 't Ruurlose Broek heerst er achter het groen aan de Hulshofweg 3 een oase van rust en is het fantastisch vertoeven in de Theetuin & Tearoom van 'de Heeren van Ruerle'. Maar daar komt binnenkort een einde aan. Na veertien jaar sluiten begin september Ruud Waijers (62) en Wim Theuniz (67) hun theetuin annex tearoom. De bed & breakfast gasten blijven wel welkom bij 'de Heeren van Ruerle'.

Door Jan Hendriksen

Het praatje deed zich een aantal jaren geleden ook al de ronde. De Heeren van Ruerle, de prachtige theetuin en tearoom aan de Hulshofweg, zou gaan sluiten. "Dat klopte destijds niet. Maar nu is het wel waar. Het is na veertien jaar mooi geweest. We worden beiden een dagje ouder en willen ons niet meer tijdens de openstelling van de tuin van woensdag tot met zondag gebonden zijn aan huis. We hebben geen opvolgers. En ook het weer werkte de afgelopen jaren niet altijd even positief mee tijdens de zomerse openstellingsmaanden. En dat had invloed op het aantal bezoekers en speelde uiteindelijk ook mee in de beslissing om de tuin de sluiten. Het is goed geweest, zo", verklaart Wim Theuniz.

Bij een rondgang door de tuin vallen direct de vele doorkijkjes en schitterende vijverpartijen op. De diverse terrassen - onder de walnotenboom, aan de vijver, bij de volière of overdekt - nodigen uit om een tijdje in alle rust te vertoeven. Maar daar komt binnenkort dus een einde aan. In de tearoom die aan zo'n dertig personen plaats biedt, is het lekker vertoeven bij minder goed weer. Van hieruit heeft men een prachtig mooi uitzicht op de tuin. "Deze ruimte gaan we ombouwen tot een vakantiewoning en bij onze bed&breakfast-activiteiten betrekken", zo laat Wim weten terwijl hij enkele gasten bij vertrek een prettige dag wenst.

Vaste bezoekers
Naast passanten had De Heeren van Ruerle een groot aantal vaste bezoekers die regelmatig even langs kwamen. "Het aantal theetuinen is in de omgeving van Ruurlo niet zo groot. En zo snel sommigen theetuinen kwamen, zo snel zijn ze ook weer verdwenen. Het waren voor het leeuwendeel mensen uit Lichtenvoorde en Groenlo die regelmatig bij ons langs kwamen. Ruurloërs wisten ons minder goed te vinden", zo concludeert Wim.

Open
Tot en met zondag 3 september is de theetuin en tearoom van Ruud Waijers en Wim Theuniz van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.30 uur nog geopend. Een ieder is van harte welkom om van de achter het groen aan de Hulshofweg prachtig verscholen tuin nog te komen genieten. Beide heren serveren op deze dagen koffie en meer dan dertig soorten thee. Daarbij kan men genieten van zelfgebakken appel-, noten- en vruchtentaart, hartige taart en cake. De High-Tea's zijn nog steeds een aanrader.


www.ruerle.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant