De tien kunstenaars. Foto: PR
De tien kunstenaars. Foto: PR

Berkellandse kunstenaars exposeren in het Sauerland

Algemeen

BERKELLAND - Tien kunstenaars, die samen het collectief Diversity vormen, zullen van 6 augustus tot en met 24 september hun werk in de Stadtgalerie van Sundern (Sauerland) tentoonstellen. De kunstenaars komen grotendeels uit de Achterhoek, vijf uit Berkelland, drie daarbuiten. Hun diversiteit komt tot uiting in de disciplines, die ze vertegenwoordigen (keramiek, schilderen, textielkunst), in hun materiaalgebruik en werkwijze, in verschillende stijlrichtingen. Van organisch tot realistisch, van lyrisch-abstract tot surrealistisch. Met deze tentoonstelling treden ze voor het eerst naar buiten.

In april van dit jaar sloot de gemeente Berkelland een kunst-, cultuur- en erfgoedpact met acht andere gemeenten uit de Achterhoek om de identiteit van deze mooie regio ook op het terrein van de kunst op de kaart te zetten. Het is niet bij woorden gebleven. Wethouder Joke Pot-Klumper (Berkelland) zal samen met plaatsvervangend burgemeester Jürgen ter Braak van Sundern de opening van de tentoonstelling 'Nederland ontmoet/trifft Sauerland' verrichten op zondag 6 augustus om 14:00 uur. Met medewerking van de Stichting Achterhoek Toerisme kunnen de bezoekers tijdens de vernissage kennismaken met Achterhoekse streekproducten.

Op zondag 3 september om 14:00 uur zal burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland in gesprek gaan met burgemeester Ralph Brodel van Sundern over de vraag of cultuur over grenzen heen verbinden kan. Het hele weekend is er Stadtfest in Sundern, de winkels zijn open en er zijn allerlei activiteiten. Het kan een reden zijn om voor de kunst en cultuur naar Sundern in het Sauerland te rijden, zo'n 2 ½ uur rijden van de Achterhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant