Winnaar Roel Stevens met zijn duif. Foto: PR
Winnaar Roel Stevens met zijn duif. Foto: PR

Regionale overwinning Roel Stevens

Algemeen

BORCULO - Vorige week werd de jonge duivenvlucht afgelast vanwege het slechte weer. Nu waren de omstandigheden veel beter. Op zondag 23 juli werd de eerste jonge duivenvlucht van dit seizoen gewonnen door een duif van jeugdlid Roel Stevens.

Deze duif bleef de duiven van vele gerenommeerde duivenliefhebbers voor. De duiven werden op zondagmorgen 23 juli om 8.15 uur gelost in het Belgische Tienen op een afstand van 180 km. De eerste duif viel om 10:01:17 op de klep van het hok van Roel Stevens. Deze duif bleek uiteindelijk de snelste duif van 1200 duiven in de regio te zijn van totaal acht verenigingen met 68 deelnemers.

Deze duif haalde een snelheid van iets meer dan 101 kilometer per uur. De 17-jarige Roel is vijf jaar geleden begonnen met het houden van duiven. De eerste duiven kreeg hij van zijn opa. Al snel werd hij lid van Postduivenvereniging Steeds Sneller in Borculo. Dit jaar vliegt hij voor het vierde seizoen mee met de wedstrijden. Vorig seizoen won hij ook al een jonge duivenvlucht.

Op zaterdag 22 juli werd er een eendaagse fond vlucht gevlogen met oude duiven vanuit het Franse Chateauroux op ongeveer 683 km afstand. De vlucht werd gewonnen door een duif van Willy Rosendahl, die daarmee ook een tweede plaats behaalde van de ingekorfde duiven in het Inkorfcentrum in Lochem. De uitslagen van de Steeds Sneller leden waren van de vlucht vanaf Tienen: 1. Roel Stevens. 2 en 6. Ben Pieper. 3 en 4. Henk Derksen. 5. Willy Rosendahl. 7,8 en 10 Joop Barink. 9. Henk Eggink. Vanaf Chateauroux: 1 en 2. Willy Rosendahl. 3.Henk Eggink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant