Er kwamen maar liefst 450 deelnemers aan de start tijdens de springwedstrijden. Foto: Jan Hendriksen.
Er kwamen maar liefst 450 deelnemers aan de start tijdens de springwedstrijden. Foto: Jan Hendriksen.

Internationale deelname Hippische Week Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Ze zijn absoluut niet met elkaar te vergelijken maar lopen wat agendadatums betreft wel gedeeltelijk met elkaar parallel. Het CHIO Aken, het walhalla van de paardensport (14 tot en met 23 juli) en de Hippische Week Ruurlo die Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo op haar terrein 't Windmöllenveld organiseerde (18 tot en met 23 juli).

Door Jan Hendriksen

De belangstelling voor de derde editie van de Hippische Week Ruurlo was groot. Verdeeld over drie avonden kwamen vorige week verdeeld over zes dressuurbanen ruim vierhonderd pony's en paarden aan de start in de verschillende dressuurrubrieken. Vrijdagavond, zaterdag en zondag vonden de springwedstrijden op de perfect geprepareerde all-weather bodem van de springbak voor de paarden en pony's plaats. Goed voor in totaal 450 starts in de diverse rubrieken.

De springwedstrijden waren zelfs van internationale allure. Een aantal ruiters uit India nam via Stal Schennink uit Zelhem deel. Maar ook Nederlandse toppers verschenen aan de start zoals Merel Blom. Blom nam op het onderdeel eventing, zowel individueel als met het Nederlands team, deel aan de Wereldruiterspelen 2014 en de Olympische Zomerspelen 2016. In aanloop naar de Hippische Week had LR en PC Ruurlo de nieuwe losrijbaan ook van een all-weather bodem voorzien. Binnenkort wordt deze baan ook van een omheining voorzien.

Diverse leden van de LR en PC Ruurlo namen ook deel. Zo werd Frederieke Droste (L1 dressuur) twee maal vijfde, Manos Bosman (M1 dressuur) eerste en derde, Renée Schuurman (M1 dressuur) tweede, Marte Mulder (L1 dressuur) derde en (B dressuur) eerste, Lynn Gerritsen (B dressuur) twee maal eerste, Esther Penterman (Z1 dressuur) derde en vijfde, Aleid Verhoeff (L1 dressuur) eerste en derde, Ellen Hietbrink (B dressuur) derde, Frederieke Droste (L1 dressuur) derde, Elisabeth van Dorth tot Medler (L1 dressuur) tweede, Marte Mulder Verano (B springen) eerste en Luuk Wezinkhof (BB springen) tweede.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant