Marianne Klaassen en Paul Verweij. Foto: Rob Weeber
Marianne Klaassen en Paul Verweij. Foto: Rob Weeber

Holland Geschenkpakket al in kerstsfeer

Algemeen

GEESTEREN - Holland Geschenkpakket. Het is oorspronkelijk in de 50-er jaren onder de naam Holland Overzee opgericht en was daarmee een van de eerste postorderbedrijven van Nederland. De Banketbakkersvereniging en Wereldcontactreizen sloegen de handen ineen om de grote golf aan emigranten vanuit Nederland naar overzee via familie te blijven voorzien van typisch Hollandse lekkernijen tijdens de feestmaand december. Anders dan vandaag de dag immers hadden de emigranten nauwelijks gelegenheid tot een familiebezoekje aan het oude vaderland. Later werd het bedrijf overgenomen door Holland Feestpakket en sinds 2004 is het in handen van Marianne Klaassen en Paul Verweij die het vanuit het Gooi naar het Gelderse Geesteren verhuisden.

De klant van toen bestaat nog steeds, maar inmiddels is zowel de doelgroep als het assortiment sterk uitgebreid. Holland Geschenkpakket levert een paar duizend ambachtelijke producten van hoofdzakelijk Nederlandse Makelij in de food en non food sector. "De komst van het internet heeft het allemaal versneld en vergemakkelijkt", legt Marianne uit. "Werd er vroeger alleen vanuit Nederland voor het buitenland besteld, tegenwoordig is het ook omgedraaid. We krijgen nu ook bestellingen vanuit het buitenland voor Nederlanders. Ook ambassades en Nederlandse bedrijven in het buitenland behoren tot onze klantenkring. Zij gebruiken onze producten bijvoorbeeld als relatiegeschenk voor hun gasten of als cadeau of kerstpakket voor hun medewerkers. Onze hardloper is ontegenzeggelijk nog steeds de Hollandse, ambachtelijke stroopwafel in een blikje met Delftsblauw motief. We stellen wel hoge eisen aan onze producten en willen zeker niet het imago van een doorsnee souvenirwinkel krijgen zoals je die in veel steden aantreft. Onze producten vertegenwoordigen ons land en dat moet letterlijk en figuurlijk smaakvol gebeuren."

De food groep bestaat uit producten als streekwijnen en streekproducten, voornamelijk uit de Achterhoek, gedistilleerd (eventueel met een eigen etiket) en echte lekkernijen zoals stroopwafels, drop en bonbons. Daaronder valt ook een deel biologische producten. De non food groep bestaat uit een breed assortiment geschenkartikelen en souvenirs. Populair bijvoorbeeld zijn de zogenaamde kunstseries, met producten in de sfeer van Mondriaan, Van Gogh en Vermeer. Daarnaast verkopen de geboortepakketten met Nijntje-artikelen erg goed. Naast losse artikelen kan men bij Holland Geschenkpakket ook terecht voor samengestelde pakketten naar keuze. Kerstpakketten bijvoorbeeld voor binnen- en buitenland zijn zeer in trek. Het betreft allemaal export-kwaliteit, producten en pakketten met een luxe uitstraling tegen een scherpe prijs. Wie deze zomer een bestelling plaatst via de webshop ontvangt tot en met augustus een verrassing. Binnen het vakje kortingscode moet men dan het woord 'Molenweg4' invullen.
Tenslotte is Holland Geschenkpakket per omgaande op zoek naar een 'freelance verkoper buitendienst' voor de verkoop van haar kerstpakketten. Een advertentie is eveneens in deze krant geplaatst. Voor meer informatie over en contact met het bedrijf of een bezoek aan de moderne showroom kan men terecht op de website.


www.hollandgeschenkpakket.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant