Het Amatis Trio. Foto: PR
Het Amatis Trio. Foto: PR

Amatis Trio in Barchem

Algemeen

BARCHEM - De Stichting Kamermuziek aan de Berkel is er in geslaagd het jeugdige Amatis Trio te contracteren voor haar zomerconcertserie. En wel op zondag 6 augustus op de bekende locatie landgoed Morgenstern, Witzand 4 te Barchem.

De wordingsgeschiedenis van het internationale drietal is bijzonder te noemen. De Nederlandse pianist Mengjie Han, de Duitse violiste Lea Hausmann en de Britse cellist Samuel Shepherd troffen elkaar in de straten van Amsterdam en daaruit ontstond een hechte samenwerking. Het gevolg: optredens in binnen- en buitenland met muziek van de Weense klassieken tot en met hedendaagse avant-garde. Ze waren kort na de oprichting al zo goed dat ze de publieksprijs verwierven tijdens het Grachtenfestival Conservatorium Concours en niet veel later als een van de vier trio's werden toegelaten tot de prestigieuze International Chamber Music Academy in het Noorse Trondheim.

Inmiddels traden ze al op in het Amsterdamse Concertgebouw en op befaamde festivals als de Salzburger Festspiele, het Grachtenfestival Amsterdam en op het Kamermuziekfestival in Utrecht.
In Barchem spelen ze het pianotrio nr. 4 (het Gassenhauer Trio) van Beethoven, het 1e pianotrio van Mendelssohn, de Elegie op. 23 van Suk en het 2e pianotrio van Shostakovitch. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via tel. O575-431472 of via de e-mailadressen hanm9400@kpnmail.nl en info@kamermuziekaandeberkel.nl .


Www.kamermuziekaandeberkel.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant