Voorstel aan raad om Ondernemersfonds in te voeren

Algemeen

Verzoek van Platform BV Berkelland

BERKELLAND - Platform BV Berkelland heeft, namens de lokale ondernemers- en bedrijvenparkverenigingen, de gemeente verzocht om een ondernemersfonds in te voeren. De wens is om een fonds op te richten waaraan zoveel mogelijk ondernemers een bijdrage in de vorm van een reclamebelasting betalen. Met eigen geld wordt de gezamenlijke slagkracht van ondernemers vergroot en ondernemers kunnen zelf collectieve projecten mogelijk maken en stimuleren. De reclamebelasting wordt geheven over alle onroerende zaken die openbare aankondigingen hebben, zichtbaar vanaf de openbare weg, in de centra en op bedrijventerreinen in Eibergen, Neede, Ruurlo en Borculo.

Erna Koeslag, voorzitter van het Platform BV Berkelland: "Door de inzet van een Ondernemersfonds is het mogelijk de collectieve belangen van de ondernemers in de gemeente Berkelland beter en professioneler te kunnen behartigen. Het is een fonds van, door en voor ondernemend Berkelland."

Wethouder Han Boer: "Het ondernemersfonds is een fonds van en voor ondernemers. De gemeente fungeert als doorgeefluik voor de geïnde gelden."
Als de raad akkoord gaat wordt er een ondernemersfonds ingesteld en zal het geld geïnd worden via een reclamebelasting. De ingangsdatum is dan 1 januari 2018.
De gemeente zal (via het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente) de geïnde bedragen ontvangen. Daarna zullen de gelden onder aftrek van de innings- en uitvoeringskosten in een Stichting worden ondergebracht. Vervolgens worden de beschikbare middelen onder aftrek van een vast percentage voor het Platform BV Berkelland aan de plaatselijke ondernemers- en bedrijvenparkverenigingen overgedragen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant